Καθυστερεί το μεγάλο Caves & Cliffs update του Minecraft

Και η Mojang εξηγεί το λόγο
15 Απριλίου 2021 12:49
Καθυστερεί το μεγάλο Caves & Cliffs update του Minecraft

Τελικά το μεγάλο Caves & Cliffs update του Minecraft θα καταφθάσει σε δύο τμήματα, το δεύτερο από τα οποία θα έρθει την εορταστική περίοδο προς το τέλος του έτους. Αν και τα πιο φιλόδοξα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης πλέον έχουν δρομολογηθεί για το τέλος της χρονιάς, μέρος του Caves & Cliffs update θα κυκλοφορήσει όντως το καλοκαίρι, όπως ήταν και το αρχικό πλάνο.

Όπως εξήγησε η Mojang, έχουν προκύψει πολύ σημαντικές τεχνικές προκλήσεις, αφού το φιλόδοξο αυτό update θα αλλάξει μέχρι και πολύ βασικές πτυχές του world-generation συστήματος του παιχνιδιού. Φυσικά, η πανδημία έπαιξε και αυτή το ρόλο της, ενώ η ομάδα δε θέλει να καταφύγει σε υπερωρίες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο που ανάρτησε το στούντιο, εξηγώντας πιο αναλυτικά τους λόγους πίσω από την απόφασή του.

Τελικά, το καλοκαίρι θα κυκλοφορήσουν τα mobs, τα αντικείμενα και τα νέα blocks, τα όποια περιγράφονται ως εξής:

Goat, Axolotl, Crystals + Spyglass + Geodes + Tinted Glass, Copper + Lightning Rod, Glow Squid + Glow Ink, Powder Snow, Lush Cave Blocks, Dripstone Cave Blocks, Deepslate + Ore Variants, Glow Lichen, and Multiplayer Sleeping Rule (Java only)

Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της ενημέρωσης θα έρθουν στο τέλος του έτους.


Για την ιστορία, το Caves & Cliffs update του Minecraft είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020.  Όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομα του, το εν λόγω update θα αλλάζει τα βουνά και τις σπηλιές του παιχνιδιού.

Μεταξύ άλλων μπορείτε να περιμένετε μια δραματικά αλλαγμένη εμπειρία στις σπηλιές, αφού νέα mobs θα κάνουν τη ζωή σας δυσκολότερη, ολοκαίνουργια αντικείμενα θα συνεισφέρουν στο μάζεμα των φυσικών πόρων, ενώ θα μπορείτε να βρείτε και νέα blocks. Για παράδειγμα πλέον θα μπορείτε να εξορύξετε και χαλκό, ο οποίος χρησιμοποιείται για το νέο lightning rod block. Παράλληλα, οι σπηλιές θα έχουν σταλαγμίτες και σταλακτίτες που θα κάνουν damage αν τα ακουμπάτε, ενώ μεγαλύτερη ποικιλία θα προσφέρει και το νέο σύστημα αρχαιολογίας, χάρη στο οποίο θα μπορείτε να εξερευνήσετε θαμμένα ruins και να βρείτε κρυμμένα arifacts.