Mass Effect Legendary Edition: Μεγάλες διαφορές στο επίσημο συγκριτικό βίντεο

Νέες πληροφορίες για τα remasters της τριλογίας
14 Απριλίου 2021 10:10
Mass Effect Legendary Edition: Μεγάλες διαφορές στο επίσημο συγκριτικό βίντεο

Καθώς πλησιάζουμε στο Μάιο και συνεπώς και στην κυκλοφορία του Mass Effect Legendary Edition, η EA και η BioWare συνεχίζουν την προώθηση της remastered συλλογής. Συγκεκριμένα, τώρα τα φώτα της δημοσιότητας είδε ένα επίσημο συγκριτικό βίντεο που παρουσιάζει τις διαφορές και τις αναβαθμίσεις στον τεχνικό τομέα, καθώς και μια ανάρτηση με πολλές σχετικές λεπτομέρειες.

Στο πλαίσιο αυτό, το ιστορικό στούντιο δήλωσε:

Στόχος μας από την αρχή ήταν να βελτιώσουμε και να εμπλουτίσουμε τα γραφικά, παραμένοντας πιστοί στην αρχική αισθητική της τριλογίας που έχει γίνει τόσο εμβληματική και καθοριστική για το είδος την τελευταία δεκαετία. Η απόφαση να κάνουμε remaster αντί για remake, μάς επέτρεψε να βασιστούμε στα αρχικό υλικό με τρόπο που μοιάζει με την polishing φάση σε έναν κανονικό κύκλο ανάπτυξης. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό παραμένουμε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του σύγχρονου hardware και software.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της EA, λοιπόν, η BioWare αποκάλυψε αναλυτικά όλη τη διαδικασία που ακολούθησε για τη δημιουργία του remastered πακέτου, όπως το χτίσιμο μιας αρχικής βάσης, στις προσπάθειες εκμοντερνισμού και την επαναδημιουργία των κόσμων της τριλογίας. Μαθαίνουμε για παράδειγμα πως η ομάδα έχει επιμεληθεί πάνω από 30,000 αναβαθμισμένα textures, έχει κάνει βελτιώσεις στο σύστημα φωτισμού, στα ειδικά εφέ, έχει αυξήσει τα πολύγωνα των 3D μοντέλων, έχει προσθέσει περισσότερες λεπτομέρειες στις περιοχές που ήταν κάπως άδειες, ενώ έχει κάνει re-render όλα τα cutscenes σε 4K. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το όλο εγχείρημα πατώντας εδώ.

Το Mass Effect Legendary Edition αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 14 Μαΐου του για τα PS4, Xbox One και PC. Ακολουθεί το εν λόγω βίντεο και μερικές συγκριτικές εικόνες: