Το πρώτο μεγάλο update του PS5 έφτασε και φέρνει ένα πολυπόθητο χαρακτηριστικό

Αναβαθμίζεται και το PlayStation mobile app
13 Απριλίου 2021 15:22
Το πρώτο μεγάλο update του PS5 έφτασε και φέρνει ένα πολυπόθητο χαρακτηριστικό

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του, το PlayStation ανακοίνωσε επίσημα την πρώτη μεγάλη ενημέρωση λογισμικού του PS5. Το update θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως αύριο και περιλαμβάνει διάφορα νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις.

Το σημαντικότερο είναι πιθανότατα η δυνατότητα αποθήκευσης παιχνιδιών σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους. Πλέον οι κάτοχοι PlayStation δε χρειάζεται να διαγράφουν και να εγκαθιστούν ξανά παιχνίδια, αν δεν τους αρκούν τα περίπου 667GB του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης. Μέσα από το κεντρικό μενού της κονσόλας θα δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς παιχνιδιών σε συμβατούς εξωτερικούς δίσκους για να ελευθερώσετε χώρο.

Ωστόσο, για να παίξετε κάποιο παιχνίδι θα πρέπει να το μετακινήσετε ξανά στον εσωτερικό SSD, μιας και οι next-gen τίτλοι είναι σχεδιασμένοι για να εκμεταλλεύονται την ταχύτητά του.

Συνεχίζοντας, η Game Base καρτέλα του Quick Menu έχει βελτιωθεί. Πλέον μπορεί να αλλάξατε με ευκολία μεταξύ Parties και Friends, για να αρχίσετε να μιλάτε με την παρέα σας ή να δείτε τι κάνουν οι φίλοι σας ταχύτατα.

Συγχρόνως, το Game Library της κονσόλας πλέον επιτρέπει να αναζητήσετε παιχνίδια ή να κρύψετε τίτλους που δε σας ενδιαφέρουν, η οθόνη των Trophies έχει αλλάξει, προβάλλοντας περισσότερα στατιστικά, ενώ έχει προστεθεί η δυνατότητα του pre-download των patches παιχνιδιών (κάτι που απαιτεί βέβαια ενσωμάτωση από τους developers), καθώς και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά.

Τέλος, αλλαγές έχουν γίνει και στο PlayStation App. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ.