Τα sleeping streams είναι η ανερχόμενη κατηγορία στο Twitch – Νέα στατιστικά

Έσπασε ξανά ρεκόρ η πλατφόρμα τον Μάρτιο
12 Απριλίου 2021 19:41
Τα sleeping streams είναι η ανερχόμενη κατηγορία στο Twitch – Νέα στατιστικά

Η νέα μόδα του Twitch φαίνεται πως είναι...ο ύπνος. Ναι, καλά διαβάσετε, ο ύπνος. Ολοένα και περισσότεροι streamers στήνουν την κάμερά τους, βάζουν τα άνετα ρούχα τους και…κοιμούνται. Κατά τη διάρκεια του stream, οι θεατές μπορούν να χρησιμοποιούν φυσικά το chat για να μιλούν μεταξύ τους, καθώς και τις donate και subscribe λειτουργείες για να κάνουν τα…όνειρα των streamers πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της υπηρεσίας StreamElements, το ενδιαφέρον των θεατών για sleeping streams έχει αυξηθεί αξιοσημείωτα τελευταία. Κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, οι χρήστες του Twitch ξόδεψαν πάνω από 2 εκατομμύρια ώρες παρακολουθώντας streamers να κοιμούνται.

Στην κορυφή των sleeping streamers βρίσκεται ο ludwig. Συνδυαστικά, οι θεατές παρακολούθησαν τον ludwig να κοιμάται για 1.5 εκατομμύρια ώρες μέσα στο Μάρτιο. Τη στιγμή που συντάσσεται το εν λόγω άρθρο, ο ludwig είναι live στο Twitch και φυσικά κοιμάται εδώ και 2 ώρες, με περισσότερους από 36,000 θεατές να τον παρακολουθούν ζωντανά και να τον στηρίζουν χρηματικά.

Πέρα από τα sleeping streams, ο Μάρτιος ήταν συνολικά μήνας ρεκόρ για το Twitch. Η πλατφόρμα έθεσε νέο μηνιαίο ρεκόρ τηλεθέασης με 2.06 δισεκατομμύρια τηλεθέασης, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα των StreamElements και Rainmaker.gg. Το εντυπωσιακό αυτό νούμερο συνιστά αύξηση 105% σε σχέση με πέρυσι για τα δεδομένα του Twitch. Παράλληλα, και η τηλεθέαση του Facebook Gaming αυξήθηκε από το Φεβρουάριο στο Μάρτιο, αγγίζοντας σχεδόν τις 400 εκατομμύρια ώρες.

Τέλος, το παιχνίδι του Μαρτίου ήταν το Grand Theft Auto V, με 181 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης, με το League of Legends να ακολουθεί με 143 εκατομμύρια, το Fortnite με 107 εκατομμύρια, το Call of Duty: Warzone με 85 εκατομμύρια και το Minecraft να κλείνει την πεντάδα με 82 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης.