Xbox: “Δεν έχουμε ξεχάσει το Age of Mythology. Μείνετε συντονισμένοι”

Νέες δηλώσεις αναζωπυρώνουν τις ελπίδες των fans
12 Απριλίου 2021 11:25
Xbox: “Δεν έχουμε ξεχάσει το Age of Mythology. Μείνετε συντονισμένοι”

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα μάθαμε επιτέλους πότε θα κυκλοφορήσει το Age of Empires IV, μέσα από ένα ειδικό event που διοργάνωσε η Microsoft. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε και μια ειδική συνέντευξη με developers των Xbox Game Studios και μέλη της Relic Entertainment, η οποία αναπτύσσει το νέο κεφάλαιο της σειράς. Ωστόσο, πέρα από το Age of Empires IV που ήταν το επίκεντρο της συζήτησης, στο τραπέζι έπεσε και το Age of Mythology.

Συγκεκριμένα, ο creative director του franchise, Adam Isgreen, ερωτήθηκε αν υπάρχει περίπτωση να δούμε κάτι αντίστοιχο των Definitive Edition των Age of Empires παιχνιδιών και για το Age of Mythology. Η απάντησή του ήταν χαρακτηριστική:

Το έχω πει ήδη αυτό στο παρελθόν, αλλά θα το ξαναπώ: Δεν έχουμε ξεχάσει το Age of Mythology. Βλέπω αυτή την ερώτηση συνέχεια.

Αν και ο Isgreen δε δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει κάποιο νέο κεφάλαιο, κάποιο remaster ή έστω κάποιο expansion, στη συνέχεια τόνισε:

Μείνετε συντονισμένοι. Δεν το έχουμε ξεχάσει. Λατρεύω το Age of Mythology. Λατρεύω τη μυθολογία γενικότερα. Αγαπάμε το franchise και δεν προσποιούμαστε ότι δεν είναι υπάρχει ή κάτι τέτοιο. Το ξέρουμε.

Μάλιστα, ο senior executive producer, Michael Mann, πρόσθεσε:

Φυσικά και το ξέρουμε. Σας ακούμε. Ακούμε 100% το αίτημά σας.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, η επιστροφή του Age of Mythology δεν είναι κάτι το απίθανο, ενδεχομένως μετά την κυκλοφορία του Age of Empires IV. Η σειρά εξάλλου φαίνεται να βιώνει μια αναβίωση τελευταία, με τις Definite Editions των κεντρικών παιχνιδιών και την επέκτασή τους με νέα Expansions.