Το PlayStation ετοιμάζεται να επενδύσει περισσότερο στο mobile gaming

Και να φέρει τα διασημότερα franchises του στα smartphones
12 Απριλίου 2021 10:42
Το PlayStation ετοιμάζεται να επενδύσει περισσότερο στο mobile gaming

Το PlayStation σκοπεύει να αφιερώσει σημαντικότερους πόρους στο mobile gaming, όπως προκύπτει από μια νέα αγγελία θέσης εργασίας που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του. Συγκεκριμένα, η εταιρία αναζητά αυτόν που θα συντονίσει τη νέα της αυτή προσπάθεια, αφού η αγγελία αφορά τη θέση ‘Head of Mobile, PlayStation Studios, SIE’.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αγγελίας, πρόκειται για ένα νέο τμήμα εντός των PlayStation Studios, το οποίο θα εστιάσει στο να προσαρμόσει με επιτυχία τα πιο δημοφιλή franchises του PlayStation για τις mobile συσκευές.

Για την ιστορία, η Sony έχει ήδη ένα mobile publishing τμήμα, το PlayStation Mobile, Inc., το οποίο έχει κυκλοφορήσει την PS Remote Play εφαρμογή, mobile παιχνίδια όπως τα Run Sackboy! Run! και Uncharted: Fortune Hunter, ενώ έχει αναλάβει και τη διάθεση των franchises της εταιρίας στο PC, όπως με τα Horizon Zero Dawn και σύντομα με το Days Gone. Το αν αυτό το νέο τμήμα που αναφέρεται στην αγγελία της θέσης εργασίας θα έρθει να αντικαταστήσει το PlayStation Mobile είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε.

Αυτό που μπορούμε να περιμένουμε πάντως είναι περισσότερα mobile παιχνίδια από το PlayStation, αφού ο στόχος του νέου τμήματος περιγράφεται ξεκάθαρα. Μεταξύ άλλων, τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της εταιρίας είναι τα The Last of Us, Marvel's Spider-Man, Uncharted, God of War, Gran Turismo και Horizon: Zero Dawn. Δε θα ήταν απίθανο, λοιπόν, να δούμε mobile τίτλους στα smartphones μας που να βασίζονται στα εν λόγω IPs.

Όπως φαίνεται το PlayStation βρίσκεται σε μια περίοδο εσωτερικών αλλαγών, αφού οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας μόλις μερικά εικοσιτετράωρα μετά το αξιοσημείωτο ρεπορτάζ του Jason Schreier σχετικά με την απόρριψη του Days Gone 2 και το remake του The Last of Us.