ΦΗΜΗ: Το PlayStation απέρριψε το Days Gone 2 – Τι συμβαίνει με το Bend Studio;

Νέες παρασκηνιακές λεπτομέρειες ήρθαν στην επιφάνεια
09 Απριλίου 2021 18:28
ΦΗΜΗ: Το PlayStation απέρριψε το Days Gone 2 – Τι συμβαίνει με το Bend Studio;

Το Νοέμβριο του 2019 σας είχαμε μεταφέρει πως το Sony Bend Studio μάλλον έκανε tease το Days Gone 2, αφού η ομάδα δήλωνε παθιασμένη με το σύμπαν που είχε δημιουργήσει. Το Δεκέμβριο του επόμενου έτους μάθαμε, ωστόσο, πως οι δύο βασικοί δημιουργοί της σειράς αποχώρησαν από το στούντιο.

Τώρα, ο γνωστός δημοσιογράφος του Bloomberg, Jason Schreier, ο οποίος έχει ένα σχεδόν αψεγάδιαστο ιστορικό με αμέτρητα έγκυρα ρεπορτάζ και διαρροές, αποκάλυψε νέες πληροφορίες για το τι συμβαίνει παρασκηνιακά στο PlayStation. Στο πλαίσιο αυτό μάθαμε πως έρχεται remake του The Last of Us από την Naughty Dog με αναβαθμισμένα γραφικά για το PS5, αλλά συγχρόνως αποκαλύφθηκε τι συμβαίνει και με το Bend Studio.

Το ρεπορτάζ του αναφέρει πως το PlayStation έχει αποκτήσει μια «εμμονή» με τις ομάδες που παράγουν μεγάλες επιτυχίες και αυτό έχει δημιουργήσει αναταραχές στο σύνολο των PlayStation Studios. Για παράδειγμα, το ρεπορτάζ επισημαίνει πως πρόσφατα η εταιρία ενημέρωσε το προσωπικό του Japan Studio πως δε θέλει να παράγει πλέον μικρότερα παιχνίδια που έχουν επιτυχία μόνο στην Ιαπωνία. Αυτό οδήγησε σε μαζική φυγή στελεχών από το στούντιο, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Πιο συγκεκριμένα όμως για το Bend Studio, το δημοσίευμα αποκαλύπτει πως η ομάδα προσπάθησε να πείσει την ηγεσία του PlayStation το 2019, έτσι ώστε να πάρει το πράσινο φως για ένα sequel του Days Gone. Η προσπάθεια εν τέλει αποδείχθηκε αποτυχημένη, παρόλο που το παιχνίδι ήταν κερδοφόρο για την εταιρία. Αναφέρεται πως οι μικτές κριτικές που έλαβε πρακτικά κατέστησαν το Days Gone 2 ‘αδύνατη επιλογή’.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ομάδα της Bend να αναλάβει υποστηρικτικό ρόλο στο πλευρό της Naughty Dog, για την ανάπτυξη ενός multiplayer παιχνιδιού. Ένα δεύτερο εσωτερικό γκρουπ του Bend Studio είχε αναλάβει ένα νέο Uncharted παιχνίδι με την επίβλεψη της Naughty Dog. Πολλά μέλη, μεταξύ άλλων και οι επικεφαλής της ομάδας, δεν ήταν χαρούμενα με την τροπή των πραγμάτων και αποχώρησαν. Οι developers της Bend φοβόντουσαν πως μια μέρα απλά το στούντιο θα απορροφούνταν από τη Naughty Dog και έτσι η ηγεσία της Bend ζήτησε η ομάδα να απομακρυνθεί από το Uncharted παιχνίδι. Η επιθυμία τους έγινε τελικά πραγματικότητα τον προηγούμενο μήνα και πλέον δουλεύουν σε ένα νέο δικό τους παιχνίδι.

Για την ώρα δε γνωρίζουμε τι είναι αυτό που ετοιμάζει πλέον το Bend Studio, ούτε τι απέγινε το Uncharted παιχνίδι, όπως διευκρίνισε και στη συνέχεια ο Schreier. Η Sony μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη τοποθέτηση.

Για την ιστορία, το Days Gone κυκλοφόρησε στις 26 Απριλίου του 2019 για το PS4 και μέσα στην άνοιξη αναμένεται να καταφθάσει και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.