Σάρωσε το Monster Hunter Rise με 4 εκατομμύρια πωλήσεις στο ντεμπούτο του

Πρώτα στατιστικά από την Capcom
29 Μαρτίου 2021 13:25
Σάρωσε το Monster Hunter Rise με 4 εκατομμύρια πωλήσεις στο ντεμπούτο του

Η Capcom ανακοίνωσε πως έχει αποστείλει παγκοσμίως τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα για το ντεμπούτο του Monster Hunter Rise. Πρόκειται για τον αριθμό των τεμαχίων που έχουν πουληθεί στα καταστήματα λιανικής και όχι στους καταναλωτές, αλλά παρ’ όλ’ αυτά είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει τεράστια ζήτηση για το νέο κεφάλαιο της σειράς.

Συγκριτικά, το προηγούμενο βασικό παιχνίδι του franchise, το Monster Hunter World, είχε πέντε εκατομμύρια πωλήσεις στο ντεμπούτο του. Το νούμερο μοιάζει κάπως μικρό μπροστά στο Rise, αφού το World είχε κυκλοφορήσει και για το PS4 και για το Xbox One, αλλά στην ουσία μας δείχνει δύο πράγματα. Αρχικά πόσο έχει γιγαντωθεί το franchise σε απήχηση, καθώς και πόσο στηρίζουν οι κάτοχοι του Switch τις νέες αποκλειστικές κυκλοφορίες της κονσόλας.

Η εμπιστοσύνη της Capcom στο Rise ήταν ολοφάνερη και φυσικά βασίζεται στην τρομερή επιτυχία που γνώρισε το World. Προηγουμένως τα παιχνίδια της σειράς κυκλοφορούσαν αρχικά μόνο στην Ιαπωνία και συνήθως ήταν αποκλειστικά μόνο σε μια πλατφόρμα, αλλά η παγκόσμια επέκταση της σειράς με το World φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Το Monster Hunter World έχει πουλήσει παγκοσμίως 16.8 εκατομμύρια αντίτυπα και είναι το πιο επιτυχημένο παιχνίδι στην ιστορία της Capcom, η οποία μάλλον φιλοδοξεί κάτι αντίστοιχο και για το Rise.

Το Monster Hunter Rise έκανε το ντεμπούτο του στις 26 Μαρτίου και είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό review των Unboxholics για το παιχνίδι, πατώντας εδώ.