Το PS5 σχεδόν έσπασε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών στην Αμερική

Στη δεύτερη θέση με διαφορά μικρότερη από 1%
15 Μαρτίου 2021 15:36
Το PS5 σχεδόν έσπασε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών στην Αμερική

Σύμφωνα με τα δεδομένα του NPD Group, το οποίο είναι υπεύθυνο για την καταμέτρηση των πωλήσεων και άλλων στατιστικών της gaming βιομηχανίας στη Βόρεια Αμερική, το PS5 βρέθηκε στα πρόθυρα να σπάσει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ πωλήσεων στη συγκεκριμένη αγορά.

Αναλυτικότερα, ο αναλυτής Mat Piscatella αποκάλυψε ότι η κονσόλα νέας γενιάς της Sony βρίσκεται με ελάχιστη διαφορά στη δεύτερη θέση των πωλήσεων όλων των εποχών, αν λάβουμε υπόψη μόνο τους 4 πρώτους μήνες κάθε κονσόλας στην αγορά. Είναι εντυπωσιακό πως η διαφορά αυτή είναι μικρότερη του 1%, κάτι που θεωρείται αμελητέο στατιστικά.

Μάλιστα, το PS5 κατάφερε να εκθρονίσει σχεδόν το PS4 που οριακά έχει ακόμη το ρεκόρ, παρόλο που ήρθε στην αγορά με ακριβότερη τιμή ($499 για το βασικό μοντέλο, έναντι των $399 για το PS4), ενώ συγχρόνως κυκλοφόρησε σε περισσότερες αγορές παγκοσμίως και παντού τα διαθέσιμα αποθέματα εξαφανίζονται σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Ακολουθεί το σχετικό tweet του αναλυτή.

Το PlayStation 5 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά από το Νοέμβριο έναντι €499,99 για το βασικό μοντέλο, ενώ η Digital έκδοση της κονσόλας κοστίζει €399,99. Βέβαια, για την ώρα η διαθεσιμότητα της κονσόλας είναι περιορισμένη παγκοσμίως, οπότε μάλλον θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή.