Το Overwatch αναβαθμίζεται για τα Xbox Series X|S – Τι συμβαίνει με το PS5;

Διαθέσιμη για τις Xbox κονσόλες η next-gen αναβάθμιση
11 Μαρτίου 2021 14:09
Το Overwatch αναβαθμίζεται για τα Xbox Series X|S – Τι συμβαίνει με το PS5;

Déjà vu για τους κατόχους PlayStation 5, αφού μετά τα Call of Duty: Warzone, Rocket League και Star Wars: Squadrons, ένας ακόμη δημοφιλής τίτλος της προηγούμενης γενιάς αναβαθμίζεται με 120FPS στα Xbox Series X|S και όχι στην κονσόλα νέας γενιάς της Sony.

Ο λόγος γίνεται για το Overwatch, το οποίο μόλις έλαβε μια αξιοσημείωτη αναβάθμιση στα Xbox Series X και Xbox Series S. Συγκεκριμένα, η Blizzard πλέον δίνει στους κατόχους next-gen Xbox κονσολών τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ τριών modes: Resolution, Balanced και Framerate.

  • Στο Resolution mode δίνεται προτεραιότητα στην ανάλυση και το παιχνίδι τρέχει σε 4K 60 FPS στο Series X και 1440p 60 FPS στο Series S.
  • Στο Balanced δίνεται προτεραιότητα στην ποιότητα της εικόνας και όχι στην ανάλυση και το παιχνίδι τρέχει στα 1440p 60 FPS στο Series X και 1080p 60 FPS στο Series S.
  • Στο Framerate δίνεται έμφαση στην απόδοση, με επιπτώσεις στην ανάλυση και την ποιότητα εικόνας. Το παιχνίδι τρέχει σε 1440p 120 FPS στο Series X και 1080p 120 FPS στο Series S.

Τι συμβαίνει, όμως, με το PlayStation 5; Για την ώρα το παιχνίδι δεν έχει λάβει καμία απολύτως ενημέρωση. Όπως είχε επιβεβαιώσει και η Psyonix του Rocket League, η Sony επιβάλει την επανακυκλοφορία των παιχνιδιών ως native PS5 τίτλων, έτσι ώστε να μπορούν να εκμεταλλευτούν τις λειτουργίες του συστήματος. Αυτό σημαίνει πως το backwards compatibility της κονσόλας προσφέρει περιορισμένες δυνατότητες βελτίωσης, γι’ αυτό και συνήθως βλέπουμε μικρότερης κλίμακας patches ή και καθόλου, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Από την άλλη, το πιο ευέλικτο backwards compatibility σύστημα του Xbox οικοσυστήματος επιτρέπει ακόμη και σε προηγούμενης γενιάς τίτλους να ενσωματώσουν εύκολα next-gen χαρακτηριστικά με μικρά patches, χωρίς να χρειάζεται recompile του κώδικα.

Το αν η Sony σκοπεύει να αλλάξει κάτι στο μέλλον πάνω σε αυτό το κομμάτι, μένει να το δούμε.