Take-Two: ‘Οι παίκτες ήταν έτοιμοι για την αύξηση τιμής στα €80’

Η εταιρία υπερασπίζεται τη νέα τιμή του NBA 2K21
06 Μαρτίου 2021 11:20
Take-Two: ‘Οι παίκτες ήταν έτοιμοι για την αύξηση τιμής στα €80’

Ο Strauss Zelnick, αφεντικό της Take-Two (μητρική της Rockstar και της 2K Games) μίλησε για το ζήτημα της αύξησης των τιμών στα παιχνίδια, κατά τη διάρκεια του Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference. Συγκεκριμένα, η εταιρία του είχε δεχθεί έντονη κριτική, αφού ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε πως η next-gen έκδοση του NBA 2K21 θα είναι κατά €10 ακριβότερη. Ο Zelnick υπερασπίστηκε ξανά αυτή την απόφαση και τόνισε ότι η Take-Two δίνει πάντα στους παίκτες περισσότερα απ’ όσα ζητάει.

Παρακάτω ακολουθούν διάφορα αποσπάσματα από τις δηλώσεις του σχετικά με το θέμα, σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση του μέσου VGC.

Ανακοινώσαμε την τιμή των €80 για το NBA 2K21 και η οπτική μας είναι ότι προσφέρουμε ένα σύνολο φανταστικών εμπειριών, άφθονο replayability και συγχρόνως η τελευταία φορά που υπήρξε κάποια γενική αύξηση τιμής ήταν το 2005 ή το 2006, οπότε πιστεύουμε ότι οι καταναλωτές ήταν έτοιμοι γι’ αυτό.

Ο Zelnick, ωστόσο, δεν αφήσει να εννοηθεί πως όλα τα μελλοντικά παιχνίδια της εταιρίας θα κοστίζουν €80 απ’ δω και στο εξής. Αντιθέτως, επισήμανε πως η εταιρία του θα εστιάσει στο να παρέχει ένα επίπεδο περιεχομένου που θα δικαιολογεί την εκάστοτε τιμή. Στη συνέχεια, λοιπόν, πρόσθεσε:

Δεν έχουμε πει τίποτα σχετικά με την τιμολόγηση άλλων τίτλων μέχρι στιγμής και τείνουμε να κάνουμε ανακοινώσεις ξεχωριστά για το κάθε παιχνίδι. Ωστόσο, πάντα παρέχουμε στους παίκτες περισσότερη αξία από αυτή που χρεώνουμε.

[...]

Όλοι γνωρίζουμε απ' την καθημερινότητά μας ότι ακόμα και αν λατρεύουμε μια καταναλωτική εμπειρία, αν αισθανθούμε ότι υπερχρεωθήκαμε γι’ αυτήν, η εμπειρία καταστρέφεται και δεν την αναζητάμε ξανά. Για παράδειγμα, αν πάτε σε ένα υπέροχο εστιατόριο, ένα πραγματικά πολύ καλό εστιατόριο, φάτε ένα υπέροχο γεύμα, με εξαιρετική εξυπηρέτηση από το προσωπικό, αλλά στο τέλος σας έρθει ένας λογαριασμός που είναι διπλάσιος από ό, τι πιστεύατε πως πρέπει να είναι, μάλλον δεν πρόκειται να ξαναπάτε ποτέ.

Επομένως, θέλουμε πάντα να διασφαλίζουμε πως οι καταναλωτές αισθάνονται ότι τους παρέχουμε πολλά περισσότερα από όσα ζητάμε ως αντάλλαγμα, και αυτό ισχύει και για τις τρέχουσες καταναλωτικές δαπάνες μας. Είμαστε μια εταιρεία ψυχαγωγίας. Είμαστε εδώ για να σαγηνεύσουμε και να προσελκύσουμε τους καταναλωτές. Μόνο αν το κάνουμε αυτό ακολουθεί η δημιουργία εσόδων.

Το θέμα της αύξησης των τιμών έχει συζητηθεί αρκετά με την άφιξη των κονσολών νέας γενιάς, αφού η Take-Two δεν ήταν η μοναδική εταιρία που ακολουθήσε αυτή την πορεία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η Sony που αύξησε τις τιμές των next-gen παιχνιδιών της, ομοίως στα €80, όπως και η Activision.