Τέλος για το Artifact της Valve – Σταματά η ανάπτυξη του DOTA spin-off

Anthem 2.0?
06 Μαρτίου 2021 08:55
Τέλος για το Artifact της Valve – Σταματά η ανάπτυξη του DOTA spin-off

Έχουν περάσει μόλις λίγες ημέρες από την ακύρωση του Anthem NEXT, με το οποίο η EA φιλοδοξούσε να επαναφέρει στο προσκήνιο το παιχνίδι-υπηρεσία. Τώρα, λοιπόν, η Valve έρχεται με τη σειρά της να πάρει μια αντίστοιχη απόφαση, σταματώντας πλήρως την ανάπτυξη του Artifact.

Συγκεκριμένα, η εταιρία εργάζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο σε ένα reboot του virtual trading card game (TCG) που βασίζεται στο σύμπαν του DOTA 2, αφού η αρχική του κυκλοφορία δεν κατάφερε να γνωρίσει την ανταπόκριση που περίμενε. Το Artifact είχε κάνει το ντεμπούτο του το 2018 και είχε σχεδιαστεί από την φημισμένο δημιουργό του Magic: The Gathering, Richard Garfield. Παρόλο που ο τίτλος είχε καλές πωλήσεις αρχικά, σε μια περίοδο μάλιστα που το Hearthstone της Blizzard βίωνε την κορύφωσή του, η Valve τονίζει ότι ο αριθμός των παικτών μειώθηκε δραματικά.

Με την ανάπτυξη να σταματά, λοιπόν, τόσο το Artifact Classic όσο και το Artifact Foundry (γνωστό και ως Artifact 2.0 beta) έγιναν πλέον δωρεάν. Όλες οι κάρτες και τα πακέτα που προηγουμένως ήταν διαθέσιμα για αγορά πλέον μπορούν να αποκτηθούν απλά παίζοντας το παιχνίδι, ενώ η Valve κυκλοφόρησε και όλα τα υπό ανάπτυξη card arts. Τέλος, η ενσωμάτωση του Steam Marketplace αφαιρέθηκε, αν και θα μπορείτε ακόμη να πουλήσετε τις πληρωμένες κάρτες σας από το Artifact Classic.

Η Valve τονίζει πως και τα δύο παιχνίδια θα παραμείνουν playable, αλλά δε θα λάβουν άλλες gameplay ενημερώσεις. Τέλος, η εταιρία σημειώνει πως παρόλο που το Artifact Foundry είναι λειτουργικό, παραμένει ένα ανολοκλήρωτο project, με τεχνικές και εικαστικές ελλείψεις.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση πατώντας εδώ.

Tags: