Το PlayStation Store αποχαιρετά τις ταινίες και τις σειρές 

Καθώς οι προτιμήσεις του κοινού έχουν αλλάξει

Το PlayStation Store αποχαιρετά τις ταινίες και τις σειρές

Η Sony ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αφαιρέσει τη δυνατότητα απευθείας αγοράς ή ενοικίασης τηλεοπτικών σειρών μέσα από το PlayStation Store στο άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα, η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου του 2021 και σημειώνεται πως δε θα επηρεάσει το περιεχόμενο που έχετε ήδη αγοράσει, αφού θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε κανονικά και μετά το καλοκαίρι στις PlayStation κονσόλες ή τις mobile συσκευές σας.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ιστοσελίδα της, η εταιρία αναφέρει:

Στην SIE, πασχίζουμε για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία ψυχαγωγίας για τους fans του PlayStation και αυτό σημαίνει πως πρέπει να εξελίσσουμε τα όσα προσφέρουμε στους καταναλωτές, καθώς οι ανάγκες τους αλλάζουν. Έχουμε δει τεράστια ανάπτυξη από τους PlayStation fans, όσον αφορά τη χρήση συνδρομητικών και ad-based streaming υπηρεσιών στις κονσόλες μας. Με αυτή τη μετατόπιση στη συμπεριφορά των πελατών, αποφασίσαμε να σταματήσουμε να προσφέρουμε πλέον αγορές και ενοικιάσεις ταινιών και τηλεοπτικών σειρών μέσω του PlayStation Store από τις 31 Αυγούστου 2021. 

Η απόφαση της Sony είναι βασισμένη, λοιπόν, στην κυριαρχία των streaming υπηρεσιών, όπως το Netflix και το Disney+, που έχουν απομακρύνει τους καταναλωτές από την αγορά και την ενοικίαση περιεχομένου.

Για την ιστορία, το Microsoft Store του Xbox εξακολουθεί να προσφέρει ταινίες και σειρές, τουλάχιστον στο εξωτερικό, και το Nintendo Switch εξακολουθεί να μην έχει Netflix εν έτει 2021.

3 σχολιο(α)