ΦΗΜΗ: Η επέκταση του εσωτερικού χώρου στο PS5 θα ενεργοποιηθεί το καλοκαίρι

Ανεβάζοντας και τις στροφές του ανεμιστήρα
27 Φεβρουαρίου 2021 08:54
ΦΗΜΗ: Η επέκταση του εσωτερικού χώρου στο PS5 θα ενεργοποιηθεί το καλοκαίρι

Η Sony ετοιμάζεται να λύσει ένα σημαντικό πρόβλημα του PS5, αφού η κονσόλα προσφέρει μόνο 667GB διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου, προκαλώντας πονοκέφαλο στους παίκτες που θέλουν να έχουν πολλά παιχνίδια εγκατεστημένα. Συγκεκριμένα, νέο ρεπορτάζ του Bloomberg επισημαίνει πως η εταιρία ετοιμάζεται να επιτρέψει την επέκταση του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης, μέσα από ένα update που θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Αυτό φυσικά θα γίνεται μέσα από την ειδική θύρα που βρίσκεται κάτω από το πλαϊνό κάλυμμα της κονσόλας, επιτρέποντας τη σύνδεση M.2 δίσκων. Το ρεπορτάζ σημειώνει επίσης πως το συγκεκριμένο update θα ξεκλειδώνει και μεγαλύτερες ταχύτητες για τον ανεμιστήρα της κονσόλας, έτσι ώστε να μην υπερθερμαίνεται, ενδεχομένως από τη σημαντική θερμοκρασία που ανεβάζουν οι περισσότεροι M.2 δίσκοι.

Μιας και το PS5 έχει μια ξεχωριστή SSD αρχιτεκτονική, η Sony θα πρέπει να εγκρίνει συγκεκριμένους δίσκους που θα είναι συμβατοί με την κονσόλα. Για την ώρα, η εταιρία δεν έχει δώσει το πράσινο φως σε κανένα μοντέλο, αλλά αυτό θα αλλάξει προφανώς σύντομα.

Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα για πολλούς κατόχους της κονσόλας -ειδικά για τους λάτρεις του Call of Duty Cold War και Warzone-, αφού το PS5 δεν επιτρέπει ούτε μεταφορά των παιχνιδιών του σε εξωτερικό USB σκληρό δίσκο.

Για την ιστορία, το Xbox Series X και το Xbox Series S υποστηρίζουν από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους επέκταση του αποθηκευτικού χώρου, μέσα από του ειδικούς SSD που κυκλοφόρησε η Microsoft σε συνεργασία με τη Seagate, ενώ υποστηρίζεται και η προσωρινή μεταφορά σε εξωτερικό USB δίσκο.