Το Tony Hawk's Pro Skater 1+2 έρχεται στα PS5 και Xbox Series X|S με ένα μεγάλο ‘αλλά’

Καθώς και στο Nintendo Switch
24 Φεβρουαρίου 2021 09:35
Το Tony Hawk's Pro Skater 1+2 έρχεται στα PS5 και Xbox Series X|S με ένα μεγάλο ‘αλλά’

Μετά το Crash Bandicoot 4: It's About Time, η Activision ανακοίνωσε πως μια ακόμη πρόσφατη κυκλοφορία της θα καταφθάσει στα PlayStation 5 και Xbox Series X | S, καθώς και στο Nintendo Switch. Ο λόγος γίνεται για το Tony Hawk's Pro Skater 1+2 που θα έρθει στις νέες αυτές πλατφόρμες στις 26 Μαρτίου.

Οι next-gen εκδόσεις θα προσφέρουν διάφορες τεχνικές βελτιώσεις, όπως υψηλού framerate mode με 120FPS σε 1080p ανάλυση ή Native 4K σε 60FPS. Επίσης, έχει ενσωματωθεί spatial ήχος κ.α.

Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση.

Η μεταφορά του παιχνιδιού, συνοδεύεται ωστόσο και από ένα μεγάλο ‘αλλά’ όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι. Αναλυτικότερα, η Activision δε φαίνεται να ακολουθεί κάποια ενιαία προσέγγιση, αφού σε αντίθεση με το Crash εδώ η αναβάθμιση των PS4 και Xbox One αντιτύπων κοστίζει $10 και δεν είναι δωρεάν. Ακόμη πιο περίεργο είναι πως κανένα retail Xbox αντίτυπο δε μπορεί να αναβαθμιστεί, αφού η εταιρία δεν κάνει χρήση του Smart Delivery συστήματος, ξανά σε αντίθεση με το Crash. Στο PlayStation τα retail αντίτυπα μπορούν να αναβαθμιστούν κανονικά, αν κάποιος αποφασίσει να πληρώσει το ‘καπέλο’ για τις τεχνικές αναβαθμίσεις.

Μπέρδεμα επικρατεί και με τα saves. Αν κάποιος αναβαθμιστεί στο Xbox στην next-gen έκδοση, όλα του τα saves μεταφέρονται αυτόματα. Στο PlayStation ωστόσο πρέπει να ακολουθήσετε μια διαδικασία δέκα βημάτων από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας και τα Create-a-Park saves δε γίνεται να μεταφερθούν με κανέναν τρόπο.

Το τελευταίο σκέλος του ‘αλλά’ έχει να κάνει με τον τρόπο αγοράς. Οι καταναλωτές που δεν έχουν ήδη το παιχνίδι, δε μπορούν με κανέναν τρόπο να αγοράσουν μόνο την next-gen έκδοση. Η μοναδική επιλογή είναι το Cross-Gen Deluxe Bundle Edition, το οποίο περιλαμβάνει το παιχνίδι και για τις κονσόλες προηγούμενης γενιάς, μαζί με μερικά έξτρα ψηφιακά καλούδια.