ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Sony ετοιμάζει νέας γενιάς PS VR για το PS5

Πρώτες πληροφορίες για το περιφερειακό
23 Φεβρουαρίου 2021 20:10
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Sony ετοιμάζει νέας γενιάς PS VR για το PS5

Οι φήμες ήταν αληθινές. Η Sony πράγματι αναπτύσσει ένα ολοκαίνουργιο PlayStation VR, το οποίο θα κυκλοφορήσει για το PlayStation 5 μετά το 2021. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εικόνα ή βίντεο παρά μόνο μερικές γενικές πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως το νέο VR σύστημα έχει αναπτυχθεί με βάση το feedback των παικτών και έτσι έχει βελτιωμένη εργονομία, σύνδεση με ένα μόνο καλώδιο, καλύτερη ανάλυση και μεγαλύτερο οπτικό πεδίο, καθώς και πολλές ακόμη αλλαγές και βελτιώσεις.

Παράλληλα, τα PS Move χειριστήρια θα μείνουν στο παρελθόν, αφού η εταιρία έχει αναπτύξει ολοκαίνουργια χειριστήρια που μεταξύ άλλων διαθέτουν διάφορες από τις τεχνολογίες του DualSense.

 

Παρακάτω ακολουθεί ένα απόσπασμα από το δημοσίευμα της Sony.

Το επόμενης γενιάς VR σύστημά μας έρχεται στο PlayStation 5, καθιστώντας δυνατή την απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας με δραματικά άλματα στην απόδοση και τη διαδραστικότητα. Οι παίκτες θα έχουν ακόμη εντονότερη αίσθηση παρουσίας και θα βυθίζονται ακόμη περισσότερο στους κόσμους των παιχνιδιών όταν φορούν το νέο αυτό headset.

Συνεχίζουμε να καινοτομούμε με το νέο μας VR σύστημα, έτσι ώστε οι θαυμαστές μας να μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις μοναδικές εμπειρίες που είναι συνώνυμες με το PlayStation. Παίρνουμε όσα μάθαμε από την κυκλοφορία του PS VR στο PS4 για να αναπτύξουμε ένα VR σύστημα επόμενης γενιάς που βελτιώνει τα πάντα, από την ανάλυση και το οπτικό πεδίο, στο tracking και τις εισόδους. Θα συνδέεται στο PS5 με ένα μόνο καλώδιο, για να απλοποιήσει τη διαδικασία εγκατάστασης και να βελτιώσει την ευκολία χρήσης, επιτρέποντας παράλληλα μια οπτική εμπειρία υψηλής ποιότητας.

Μία από τις καινοτομίες για τις οποίες είμαστε ενθουσιασμένοι είναι το νέο μας VR χειριστήριο, το οποίο θα ενσωματώνει μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που συναντάμε στο ασύρματο χειριστήριο DualSense, με έμφαση στη μεγάλη εργονομία. Αυτό είναι μόνο ένα από τα παραδείγματα της τεχνολογίας που αναπτύσσουμε, για να ταιριάζει με το όραμά μας για μια ολόκληρη νέα γενιά παιχνιδιών και VR εμπειριών.

Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να αναπτύξουμε για το νέο μας VR σύστημα, οπότε δε θα κυκλοφορήσει το 2021. Ωστόσο, θέλαμε να ενημερώσουμε έγκαιρα τους οπαδούς μας, καθώς η κοινότητα των developers ξεκινά να εργάζεται στη δημιουργία νέων κόσμων για να εξερευνήσετε σε εικονική πραγματικότητα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα της Sony πατώντας εδώ.