Το Twitch έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης τον Ιανουάριο

Όπως και το Facebook Gaming
17 Φεβρουαρίου 2021 12:00
Το Twitch έσπασε ρεκόρ τηλεθέασης τον Ιανουάριο

Με τις νέες μεταλλάξεις του ιού να στέλνουν πολλές χώρες παγκοσμίως ξανά σε lockdown, το streaming συνεχίζει να γνωρίζει τεράστια άνθηση. Συγκεκριμένα, η StreamElements και η εταιρία στατιστικών με την οποία συνεργάζεται, Rainmaker.gg, δημοσίευσαν τη νέα τους αναφορά που δείχνει τεράστια αύξηση για το live streaming.

Αναλυτικότερα, τόσο το Twitch όσο και το Facebook Gaming διπλασιάσαν τις ώρες τηλεθέασής τους τον Ιανουάριο του 2021 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2020. Έχουμε να κάνουμε με αύξηση της τάξεως του 117% και για τις δύο πλατφόρμες, πράγμα που σημαίνει ότι έθεσαν νέα ατομικά ρεκόρ. Το Twitch ξεπέρασε πλέον το φράγμα των 2 δισεκατομμυρίων ωρών τηλεθέασης, ενώ στην αντίπερα όχθη το Facebook Gaming ξεπέρασε τις 439 εκατομμύρια ώρες. Το αξιοσημείωτο είναι πως και ο Δεκέμβριος ήταν μήνας ρεκόρ για τις δύο πλατφόρμες, με 1.7 δισεκατομμύρια ώρες τηλεθέασης και 388 εκατομμύρια αντίστοιχα.

Περνώντας τώρα σε λεπτομέρειες, η Just Chating κατηγορία ήταν αυτή που ηγήθηκε στο Twitch, με πάνω από 242 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης, με το survival παιχνίδι Rust να ακολουθεί με 189 εκατομμύρια ώρες και το League of Legends να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 163 εκατομμύρια ώρες. Ειδικότερα όσον αφορά το Rust, η τηλεθέασή του αυξήθηκε κατά 1,226% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εξαιτίας του OfflineTV, μια ομάδα δημιουργών περιεχομένου που δημιούργησε τον δικό της server στο παιχνίδι.

Πέρα από το Rust, όλα τα παιχνίδια στην πρώτη δεκάδα είδαν αύξηση στα στατιστικά τους. Για παράδειγμα, το Fortnite έφτασε τις 91 εκατομμύρια ώρες, το Call of Duty: Warzone τα 75 εκατομμύρια και το Grand Theft Auto V τα 71 εκατομμύρια.