Το Super Mario 3D World πούλησε 190% περισσότερο στο Switch απ’ ότι στο Wii U

Εξαιρετικό ντεμπούτο για τη νέα αποκλειστικότητα της Nintendo
16 Φεβρουαρίου 2021 08:52
Το Super Mario 3D World πούλησε 190% περισσότερο στο Switch απ’ ότι στο Wii U

Το Super Mario 3D World + Bowser's Fury ήταν με μεγάλη διαφορά ο κορυφαίος σε πωλήσεις retail τίτλος στο Ηνωμένο Βασίλειο την προηγούμενη εβδομάδα, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση των UK Charts, αλλά και το ρεκόρ του τίτλου με τις ταχύτερες πωλήσεις το 2021, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Η επανακυκλοφορία του τίτλου του Wii U, η οποία συνοδεύεται και από τη νέα side-περιπέτεια Bowser's Fury, κατάφερε σημαντικά περισσότερες πωλήσεις στο Switch. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι είχε κάνει αρχικά το ντεμπούτο του στη θέση 14 των UK Charts το Νοέμβριο του 2013 (την ίδια μέρα που κυκλοφόρησε το PS4). Πλέον στην τεράστια βάση παικτών του Switch, το παιχνίδι πούλησε 190% περισσότερο στην πρώτη του εβδομάδα.

Πρόκειται μάλιστα για την τρίτη μεγαλύτερη Mario κυκλοφορία στην υβριδική πλατφόρμα, ξεπερνώντας τα 2D παιχνίδια Super Mario Maker 2 και New Super Mario Bros U Deluxe, αλλά πουλώντας λιγότερο από τα 3D παιχνίδια Super Mario Odyssey και Super Mario 3D All-Stars.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυκλοφορία του βοήθησε και τα υπόλοιπα Mario παιχνίδια στα UK Charts, με το Super Mario 3D All-Stars να βλέπει 11% αύξηση στις πωλήσεις του και να καταλαμβάνει τη θέση 12, ενώ το Super Mario Odyssey είδε αύξηση 28%, σκαρφαλώνοντας στη θέση 14. Από την άλλη, τα Mario Kart 8: Deluxe, New Super Mario Bros U Deluxe, Super Mario Party και Luigi's Mansion 3 βρίσκονται στις θέσεις 5, 16, 18 και 19 αντίστοιχα. Ναι, συνολικά υπάρχουν επτά τίτλοι του Mario franchise στην πρώτη εικοσάδα των UK Charts!

Αφήνοντας στην άκρη τα Mario, το Little Nightmares 2 έκανε το ντεμπούτο του στη θέση 7. Η δημοφιλέστερη retail έκδοση ήταν αυτή του PS4, η οποία ευθύνεται για το 43% των πωλήσεων, με τη Switch έκδοση να ακολουθεί με 37% και την Xbox One έκδοση να βρίσκεται τρίτη με 18%. Η retail PC έκδοση ευθύνεται για το 2% των πωλήσεων, αφού το digital έχει κυριαρχήσει για τα καλά στην εν λόγω πλατφόρμα.

Ακολουθούν οι δέκα εμπορικότεροι retail τίτλοι στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου.

  1. Super Mario 3D World + Bowser's Fury
  2. Animal Crossing: New Horizons
  3. FIFA 21
  4. Spider-Man: Miles Morales
  5. Mario Kart 8: Deluxe
  6. Call of Duty: Black Ops Cold War
  7. Little Nightmares 2
  8. Minecraft (Switch)
  9. Assassin's Creed Valhalla
  10. Ring Fit Adventure