Εταιρία πουλά μαύρα πλαϊνά καπάκια για το PS5 και προκαλεί τη Sony να της κάνει μήνυση

"Go ahead, sue us"
15 Φεβρουαρίου 2021 10:46
Εταιρία πουλά μαύρα πλαϊνά καπάκια για το PS5 και προκαλεί τη Sony να της κάνει μήνυση

Μέχρι στιγμής διάφορες εταιρίες που έχουν προσπαθήσει να πουλήσουν πλαϊνά καπάκια για το PlayStation 5 σε άλλα χρώματα, ήρθαν αντιμέτωπες με την αμείλικτη νομική ομάδα της Sony που έβαλε φρένο στα πλάνα τους. Τώρα, η γνωστή εταιρία από τον Καναδά Dbrand κυκλοφόρησε τα δικά της ανταλλακτικά πλαϊνά καπάκια για την κονσόλα νέα γενιάς, ακολουθώντας μια διαφορετική προσέγγιση.

Συγκεκριμένα, η σελίδα του προϊόντος γράφει χαρακτηριστικά σε εμφανές σημείο "Εμπρός, κάντε μας μήνυση", ενώ γενικά ακολουθεί μια άκρως επιθετική marketing στρατηγική. Λίγο πιο κάτω η περιγραφή του προϊόντος επισημαίνει:

Με την κυκλοφορία των Darkplates, το αδιανόητο έγινε πραγματικότητα: Πήραμε το μνημειώδες επίτευγμα της Sony στον κακό σχεδιασμό…και το φτιάξαμε.

Τα μαύρα plates της Dbrand διαθέτουν επίσης μικροσκοπικά σύμβολα στο εσωτερικό τους, ωστόσο για να μην δώσει νομικό έδαφος στη Sony, η εταιρία αντικατέστησε τον κύκλο, το τετράγωνο, το ‘Χ’ και το τρίγωνο με άλλα παρεμφερή σύμβολα που είναι “πλήρως νόμιμα” σύμφωνα με τα λεγόμενα της.

Όπως προκύπτει από την ιστοσελίδα του προϊόντος, υπάρχει τεράστια ζήτηση από κατόχους της κονσόλας που δε συμπαθούν ιδιαίτερα το άσπρο χρώμα, αφού και τα τρία πρώτα κύμα που κατασκευάστηκαν έχουν ήδη ξεπουλήσει. Το τέταρτο κύμα έχει λίγο ακόμη διαθέσιμο στοκ, αλλά όσοι προβούν σε παραγγελία θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τον Μάιο.

Για την ιστορία, η Sony είχε αποκαλύψει μέσα από το επίσημο βίντεο αποσυναρμολόγησης της κονσόλας πως τα πλαϊνά πλαστικά αφαιρούνται εύκολα χωρίς να χάνεται η εγγύηση. Πολλοί είχαν υποθέσει τότε πως η εταιρία θα κυκλοφορούσε δικά της επίσημα περιφερειακά σε άλλα χρώματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.