Capcom: Το Resident Evil Village θα είναι το καλύτερο survival παιχνίδι μέχρι σήμερα

Είναι εμπνευσμένο από το Resident Evil 4!
13 Φεβρουαρίου 2021 15:26
Capcom: Το Resident Evil Village θα είναι το καλύτερο survival παιχνίδι μέχρι σήμερα

Ο Peter Fabiano, producer του Resident Evil Village, προέβη σε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ανακοινώσεις μέσα από το Official PlayStation Magazine, όσον αφορά το όγδοο (αριθμητικά) κεφάλαιο της σειράς. Αναφέρει, λοιπόν, ότι το νέο πόνημα της Capcom είναι αρκετά εμπνευσμένο από το υψηλότερα βαθμολογημένο (στο Metacritic) παιχνίδι της εταιρίας, το Resident Evil 4, που κυκλοφόρησε το 2005.

Όταν παίξετε το παιχνίδι θα παρατηρήσετε ότι έχουμε εμπνευστεί αρκετά από το Resident Evil 4. Η ομάδα ανάπτυξης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να δημιουργήσει μια πραγματικά αυθεντική αίσθηση. Υπάρχουν πάρα πολλές εκπλήξεις που θα σας κρατήσουν. Θα βρείτε μία υπέροχη ισορροπία στη μάχη, στην εξερεύνηση και στους γρίφους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι το Resident Evil Village προχωράει την ιστορία του Ethan, επτά χρόνια μετά από τα γεγονότα του Resident Evil 7 και στην αρχή θα δούμε τον πρωταγωνιστή να ζει γαλήνια με την Mia. Όμως κάποια στιγμή, ο Chris Redfield, εισβάλλει στο σπίτι του, φέρνοντας τα πάνω-κάτω.

Ο Fabiano εξέφρασε μεγάλη εμπιστοσύνη για την ποιότητα του παιχνιδιού που αναμένεται τον ερχόμενο Μάιο.

Σκεφτήκαμε πολύ το σχεδιασμό του παιχνιδιού ύστερα από το φινάλε του Resident Evil 7. Tο στούντιο μεγάλωσε αρκετά και γνωρίζαμε ότι θέλαμε να συνεχίσουμε την ιστορία του Ethan. Αυτό βοήθησε στο να διατηρήσουμε το όραμά μας και δεδομένου ότι μοιραζόμαστε συχνά πληροφορίες με τα υπόλοιπα στούντιο των Resident Evil, μάς βοήθησε αρκετά για να δημιουργήσουμε το καλύτερο survival παιχνίδι μέχρι σήμερα.

Το Resident Evil Village θα δώσει στους παίκτες «πολύ περισσότερη ελευθερία» να επιλέξουν πώς θα ξεπεράσουν τις προκλήσεις που θα συναντήσουν. Θέλουμε τους παίκτες να πειραματιστούν, να καταλάβουν τί πράγματα ταιριάζουν γι΄αυτούς. Θέλουμε όλοι να θεωρήσουν το Resident Evil Village ως μία ταινία τρόμου, στην οποία μπορούν να παίξουν.

Η Lady Dimitrescu μαζί με τις υπόλοιπες μάγισσες πρόκειται να κάνουν τη ζωή του Ethan πολύ δύσκολη, ειδικά όταν εκείνος πλησιάζει το Κάστρο τους και ναι, λύθηκε πρόσφατα μία απορία. Οι τρεις κυρίες είναι Vampires, με την Lady Dimitrescu να έχει ύψος τα 2,9 μέτρα.

Για την ιστορία, το Resident Evil Village δημιουργήθηκε εξ’ αρχής για τη νέα γενιά κονσολών, με την αναβαθμισμένη μηχανή γραφικών RE Engine που γνωρίσαμε στο Resident Evil 7, η οποία φρεσκαρίστηκε περαιτέρω. Σε αυτό το νέο κεφάλαιο θα δούμε τη συνέχεια της ιστορίας του Ethan και του Chris, όπου μάλλον ένας από τους δύο θα μας πει για πάντα «αντίο» και δε θα τον δούμε ξανά σε κάποια συνέχεια του franchise. Τουλάχιστον έτσι είχε μεταφέρει η ίδια η Capcom.

Το Resident Evil Village θα κυκλοφορήσει για τα PlayStation 4 και Xbox One μαζί με τις εκδόσεις των PS5, Xbox Series X|S και PC στις 7 Μαΐου του 2021.