Το επίμαχο ακυρωμένο πολεμικό παιχνίδι Six Days in Fallujah της Konami επιστρέφει 11 χρόνια μετά

Από πρώην developers των Halo και Destiny
13 Φεβρουαρίου 2021 08:42
Το επίμαχο ακυρωμένο πολεμικό παιχνίδι Six Days in Fallujah της Konami επιστρέφει 11 χρόνια μετά

Τον Απρίλιο του 2009 η Konami είχε ακυρώσει το πολεμικό παιχνίδι Six Days in Fallujah, το οποίο θα μετέφερε του παίκτες στον πόλεμο του Ιράκ κατά τη διάρκεια της δεύτερης μάχης στη Φαλούτζα το 2004. Στόχος του ήταν να μεταφέρει όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται τον πόλεμο, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορέσουν να αντικρίσουν πως θα έμοιαζε να βρίσκεσαι εκεί.

Η ομάδα ανάπτυξης Atomic Games είχε συνεργαστεί με πραγματικούς στρατιώτες για να αφηγηθούν με κάθε λεπτομέρεια τη μάχη από την αμερικανική πλευρά. Ωστόσο, το παιχνίδι που προοριζόταν αρχικά για τα PS3, Xbox 360 και PC έλαβε έντονη κριτική από τα mainstream media και η Konami αποφάσισε να τραβήξει την πρίζα της ανάπτυξης.

Έντεκα χρόνια μετά, το Six Days in Fallujah επιστρέφει από την Victura, η οποία ιδρύθηκε από το πρώην CEO της Atomic Games, τον Peter Tamte. Το project δεν έχει αλλάξει μορφή και εξακολουθεί να είναι tactical military shooter που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Την ανάπτυξη έχει αναλάβει η Highwire Games, η οποία αποτελείται από πρώην βετεράνους της Bungie, όπως ο lead designer των Halo και Destiny παιχνιδιών Jaime Griesemer ή ο Marty O'Donnell που ήταν audio director και συνθέτης των εν λόγω τίτλων.

Για άλλη μια φορά οι deverlopers συνεργάζονται με στρατιώτες που πολέμησαν στη μάχη της Φαλούτζα, με πάνω από 100 πεζοναύτες, στρατιώτες και Ιρακινούς πολίτες που ήταν παρόντες να μοιράζονται τις ιστορίες, τις φωτογραφίες και τις ηχογραφήσεις τους. Το παιχνίδι θα περιλαμβάνει πρωτότυπο υλικό συνεντεύξεων σε στυλ ντοκιμαντέρ.

Το Six Days in Fallujah αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή το 2021 για τις κονσόλες και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Tags: