Η Ubisoft θα σταματήσει να βασίζεται τόσο στις μεγάλες AAA κυκλοφορίες

Παρόλο που τα οικονομικά της αποτελέσματα έσπασαν τα κοντέρ
11 Φεβρουαρίου 2021 18:02
Η Ubisoft θα σταματήσει να βασίζεται τόσο στις μεγάλες AAA κυκλοφορίες

Η Ubisoft ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, αποκαλύπτοντας πως κατάφερε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία της μέχρι σήμερα. Συγκεκριμένα, στο διάστημα τριών μηνών που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, ο γαλλικός κολοσσός γέμισε τα ταμεία του με περισσότερο από €1 δισεκατομμύριο, αύξηση 120% σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό οφείλεται στο ντεμπούτο των cross-gen τίτλων Watch Dogs: Legion, Assassin's Creed Valhalla, Immortals Fenyx Rising και Just Dance 2021, καθώς και στα έσοδα από προηγούμενες κυκλοφορίες.

Ειδικότερα το Valhalla κατάφερε το μεγαλύτερο ντεμπούτο στην ιστορία του franchise όσον αφορά τα συνολικά έσοδα και το engagement, με το Assassin's Creed 3 να διατηρεί την πρωτιά όσον αφορά τις πωλήσεις, με το ρεκόρ των 12 εκατομμυρίων στους πρώτους μήνες του. Αντίστοιχα και το Just Dance 2021 τα πήγε περίφημα, καταφέρνοντας τις καλύτερες πωλήσεις από οποιοδήποτε άλλο κεφάλαιο της σειράς τα τελευταία έξι χρόνια.

Παρ’ όλ’ αυτά, η Ubisoft σκοπεύει να αλλάξει τη στρατηγική της, με τον CFO της, Frederick Duguet, να επισημαίνει πως θα σταματήσει να βασίζεται τόσο στις μεγάλες AAA κυκλοφορίες, αναμένοντας η μακροχρόνια υποστήριξη παλιότερων παιχνιδιών της και νέες free-to-play εμπειρίες να παίξουν σπουδαιότερο ρόλο στα έσοδα της μελλοντικά.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε διευκρινίσει πως το βασικό template μας είναι να κυκλοφορούμε είτε τρία είτε τέσσερα AAA παιχνίδια, οπότε θα ακολουθήσουμε αυτό το πλάνο και για το οικονομικό έτος 2022. Ωστόσο, βλέπουμε πως σταδιακά μετακινούμαστε από ένα μοντέλο που συνήθιζε να βασίζεται αποκλειστικά στις AAA κυκλοφορίες σε ένα μοντέλο που συνδυάζει τις ισχυρές AAA κυκλοφορίες με τη δυναμική του καταλόγου των παλιότερων κυκλοφοριών μας, συνοδευόμενο από ένα πρόγραμμα νέων free-to-play και άλλων premium εμπειριών.

Το οικονομικό έτος 2022, θα συνεχίσουμε τη μετάβασή μας από αυτό το μοντέλο που επικεντρώνεται στις AAA κυκλοφορίες προς ένα μοντέλο όπου οι AAA τίτλοι στέκονται δίπλα σε νέες καινοτόμες premium εμπειρίες και free-to-play προτάσεις για όλες τις πλατφόρμες. Αυτές οι ποικίλες εμπειρίες θα τροφοδοτούν η μία την άλλη μέσω συμπληρωματικών παιχνιδιών και επιχειρηματικών μοντέλων.

Για την ιστορία, η πιο πρόσφατη free-to-play κυκλοφορία της Ubisoft ήταν ο battle royale τίτλος Hyper Scape που εν τέλει δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού και για παράδειγμα τη στιγμή που δημοσιεύεται αυτό το άρθρο έχει κάτω από 100 viewers στο Twitch. Όσον αφορά τις επερχόμενες AAA κυκλοφορίες της Ubisoft, η εταιρία έχει υπό ανάπτυξη τα Far Cry 6, Rainbow Six Quarantine, Skull & Bones, Riders Republic, Prince of Persia: Sands of Time Remake και Roller Champions, καθώς και τίτλους που δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη.

Tags: