Τα Xbox Series X|S νίκησαν σε πωλήσεις τα PS5 και Switch τον Ιανουάριο

Όσον αφορά την αγορά του Ηνωμένο Βασιλείου Και της Νότιας Αφρικής
10 Φεβρουαρίου 2021 23:16
Τα Xbox Series X|S νίκησαν σε πωλήσεις τα PS5 και Switch τον Ιανουάριο

Όπως αποκάλυψε το GamesIndustry.biz, τα Xbox Series X και Xbox Series S κατάφεραν να νικήσουν τον ανταγωνισμό των PS5 και Switch τον Ιανουάριο, όντας οι κονσόλες με τις περισσότερες πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα δεδομένα προέρχονται από την εξειδικευμένη εταιρία GfK που ασχολείται αποκλειστικά με την καταγραφή των στατιστικών της gaming βιομηχανίας στην εν λόγω περιοχή.

Συνολικά, οι πωλήσεις κονσολών αυξήθηκαν κατά 148% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Τη δεύτερη θέση μετά τα Xbox Series κατέλαβε το Nintendo Switch, το οποίο πούλησε 21% περισσότερο σε σύγκριση με τον προηγούμενο Ιανουάριο. Το PlayStation 5 συμβιβάστηκε οριακά με την τρίτη θέση, ωστόσο σημειώνεται πως η κονσόλα ήταν εντελώς out of stock πρακτικά σε όλα τα καταστήματα για τις δύο πρώτες εβδομάδες του έτους.

Πρέπει να σημειωθεί πως και τα Xbox Series X και Xbox Series S είχαν προβλήματα διαθεσιμότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στον Ιανουάριο. Επομένως, για την ώρα δε μπορούμε να κρίνουμε κάτι από τις πωλήσεις των κονσολών, μιας και όλα τα διαθέσιμα κομμάτια πωλούνται αμέσως στις περισσότερες χώρες. Και οι δύο εταιρίες καταβάλουν προσπάθειες για να αυξήσουν την παραγωγή και μέχρι στιγμής κάθε σύγκριση μας δείχνει απλά πόσο στοκ έχει παραχωρήσει η κάθε εταιρία στην εκάστοτε χώρα.

Ακολουθεί η λίστα με τα δέκα εμπορικότερα retail παιχνίδια του Ιανουαρίου για την αγορά του Ηνωμένου Βασίλειου.

  1. Animal Crossing: New Horizons (Nintendo)
  2. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)
  3. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  4. Just Dance 2021 (Ubisoft)
  5. Call of Duty: Black Ops Cold War (Activision Blizzard)
  6. Minecraft Switch (Nintendo/Microsoft)
  7. FIFA 21 (EA)
  8. Ring Fit Adventure (Nintendo)
  9. Spider-Man: Miles Morales (Sony)
  10. Assassin's Creed Valhalla (Ubisoft)

Για την ιστορία, κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην αγορά της Νότιας Αφρικής. Οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής της χώρας, BT Games και Raru, μετέφεραν στο τοπικό μέσο MyBroadband πως οι κονσόλες της Microsoft έχουν πουλήσει περισσότερο από το PlayStation 5. Μάλιστα, το BT Games επισημαίνει πως τα Xbox Series X | S κατάφεραν διπλάσιες πωλήσεις, τονίζοντας πως υπάρχει σοβαρό θέμα διαθεσιμότητας με το PS5.

Για την ιστορία και στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη σοβαρό θέμα με τη διαθεσιμότητα του PS5, αφού υπάρχουν μέχρι και καταναλωτές που δεν έχουν παραλάβει ακόμη τις προ-παραγγελίες τους.