Η Tencent αγόρασε μερίδιο της Bohemia των ArmΑ και DayZ

Συνεχίζεται το σερί από τον κινεζικό κολοσσό
10 Φεβρουαρίου 2021 13:32
Η Tencent αγόρασε μερίδιο της Bohemia των ArmΑ και DayZ

Η Tenecent συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς να απλώνει τα ‘πλοκάμια’ της στη gaming βιομηχανία, αφού όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο από το στούντιο των Don’t Starve και Mark of the Ninja και μερίδιο από το στούντιο του Life is Strange.

Τώρα, στο στόχαστρο βρέθηκε η Bohemia Interactive. Πρόκειται για το στούντιο που ευθύνεται για τα DayZ και ArmA και εδρεύει στην Τσεχία, με πάνω από 300 developers στο δυναμικό του. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, ωστόσο η Tencent αγόρασε μειοψηφικό μερίδιο.

Το αφεντικό της Bohemia, Marek Španěl, έσπευσε να διευκρινίσει πως η εταιρία θα συνεχίσει να είναι ανεξάρτητη και η διοικητική ομάδα δε θα αλλάξει. Ωστόσο, χάρη σε αυτή τη συνεργασία, η Bohemia θα μπορέσει για παράδειγμα να φέρει ευκολότερα την sandbox creation πλατφόρμα της, Ylands, στους παίκτες στην Κίνα. Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εμβαθύνουμε τη σχέση μας με την Tencent, μια από τις σημαντικότερες διαδικτυακές εταιρείες στον κόσμο. Ανυπομονούμε να εργαστούμε στη σημερινή και στη μελλοντική γενιά των παιχνιδιών μας με την υποστήριξη ενός ισχυρού συνεργάτη που μας γνωρίζει εδώ και πολλά χρόνια και κατανοεί τη μοναδική προσέγγισή μας στα online παιχνίδια.

Για την ιστορία, η Tencent είναι η πιο κερδοφόρα εταιρία της gaming βιομηχανίας, έχοντας εξ ολοκλήρου την ιδιοκτησία της Riot Games του League of Legends, της Leyou (μητρική των Digital Extremes, Splash Damage και άλλων στούντιο), σημαντικό μερίδιο στην Epic Games, στην Supercell των mobile παιχνιδιών Clash of Clans και Clash Royale, καθώς και σε αμέτρητες ακόμη gaming εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης.