Το GTA V φτάνει τις 140 εκατομμύρια πωλήσεις σα να μην πέρασε μια μέρα  

Το 2020 ήταν η καλύτερη χρονιά του μετά το 2013

Το GTA V φτάνει τις 140 εκατομμύρια πωλήσεις σα να μην πέρασε μια μέρα

Πέρυσι τον Μάιο σας είχαμε ενημερώσει πως το GTA V είχε φτάσει τις 130 εκατομμύρια πωλήσεις. Τώρα, η Take-Two Interactive, μητρική εταιρία της Rockstar Games, ανακοίνωσε πως ο τίτλος-φαινόμενο έσπασε ξανά το ατομικό του ρεκόρ, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 140 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως μετά το 2013, το οποίο ήταν η launch χρονιά του, το 2020 ήταν συνολικά ο πιο επιτυχημένο χρόνος για το GTA V. Φυσικά, αυτό οφείλεται στο GTA Online, το οποίο συνεχίζει ακάθεκτο, προσελκύοντας διαρκώς νέους παίκτες.

Με αφορμή το αξιοσημείωτο αυτό επίτευγμα, το αφεντικό της Take-Two, Straus Zelnick δήλωσε:

Πιθανότατα δεν υπάρχει κάποια εμπειρία που να έχει αγαπηθεί περισσότερο από το κοινό, να είναι μεγαλύτερης κλίμακας, με καλύτερη αποδοχή από τους κριτικούς και μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία, σε ολόκληρη την ιστορία της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως το ορόσημο αυτό επιτεύχθηκε παρόλο που το παιχνίδι ήταν εντελώς δωρεάν στο Epic Games Store για ένα διάστημα πέρυσι και μάλιστα ο πήχης αναμένεται να αυξηθεί ξανά φέτος, αφού οι εκδόσεις των PS5 και Xbox Series X | S είναι καθ’ οδόν.

Πέρα από το GTA V, ανακοινώθηκε πως οι πωλήσεις του Red Dead Redemption 2 έφτασαν αισίως τα 36 εκατομμύρια, ενώ το NBA 2K21 έμεινε ανεπηρέαστο από την αύξηση τιμής της next-gen έκδοσης, πουλώντας περισσότερα από 8 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στο Δεκέμβριο.

Ροη ειδησεων