Η Nintendo θέλει το Switch να ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις του Wii

Και έχει διάφορους τρόπους για να το πετύχει
07 Φεβρουαρίου 2021 13:38
Η Nintendo θέλει το Switch να ξεπεράσει τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις του Wii

Πριν μερικές ημέρες η Nintendo αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό αποκαλύφθηκε πως το οι πωλήσεις του Nintendo Switch έχουν φτάσει σχεδόν τα 80 εκατομμύρια παγκοσμίως. Πλησιάζοντας, λοιπόν, αυτό το σημαντικό ορόσημο, η ιαπωνική εταιρία φιλοδοξεί πλέον πως το Switch θα καταφέρει να ξεπεράσει το Wii.

Όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2006, το Wii έφερε στο προσκήνιο μια εντελώς διαφορετική gaming εμπειρία και ξεκίνησε την μόδα των motion controls, καταφέρνοντας να πουλήσει συνολικά 101.63 εκατομμύρια. Η Nintnedo έχει διάφορους τρόπους για να καταφέρει να ξεπεράσει το όριο αυτό των 100 εκατομμυρίων και ο πρόεδρος της εταιρίας, Shuntaro Furukawa, απάντησε χαρακτηριστικά σε έναν επενδυτή που ρώτησε πως πρόκειται να επιτευχθεί αυτό:

Στοχεύουμε να συνεχίσουμε το μομέντουμ μας και να αυξήσουμε το συνολικό όγκο πωλήσεων για να ξεπεράσουμε το Wii.

Εξετάζουμε διάφορους τρόπους για να πετύχουμε αυτό και κάτι που θεωρούμε κρίσιμο για αυτή την προσπάθεια είναι το γεγονός πως ένα πολύ ευρύ φάσμα καταναλωτών απολαμβάνει αυτή τη στιγμή το Switch.

Ο Furukawa πρακτικά εννοεί πως το Switch προσεγγίζει πολλά διαφορετικά κοινά, από gamers μικρότερης ηλικίας, μέχρι το fitness κοινό με το Ring Fit Adventure, μέχρι τους hardcore gamers. Ο πρόεδρος της Nintendo φυσικά αναγνώρισε την τεράστια συνεισφορά του COVID-19 στην αύξηση των πωλήσεων του Switch, αφού έστρεψε πολύ νέο κόσμο στο χόμπι, ενώ επισήμανε πως η Nintendo στοχεύει να εστιάσει και στα νοικοκυριά που έχουν περισσότερα από ένα Switch στην κατοχή τους.

Αν πράγματι το Switch καταφέρει να ξεπεράσει το Wii, θα είναι επισήμως η τρίτη πιο επιτυχημένη κονσόλα στην ιστορία της Nintendo. Το ατομικό ρεκόρ της εταιρίας ανήκει στην οικογένεια κονσολών του DS, με 154 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ ακολουθούν τα Game Boy με 118 εκατομμύρια. Συνολικά, η πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών είναι το PlayStation 2, το οποίο έχει πουλήσει περισσότερα από 155 εκατομμύρια.