Το PlayStation είναι ο βασιλιάς των πωλήσεων και κατάφερε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία

Στα 4.5 εκατομμύρια οι πωλήσεις του PS5
04 Φεβρουαρίου 2021 12:10
Το PlayStation είναι ο βασιλιάς των πωλήσεων και κατάφερε το καλύτερο τρίμηνο στην ιστορία

Χάρη στην τεράστια ώθηση που έδωσε η πανδημία στο gaming, συστήνοντας σε πολλούς νέους παίκτες το χόμπι, καθώς και φυσικά στο ντεμπούτο της κονσόλας νέας γενιάς της, η Sony κατάφερε να γράψει ιστορία.

Αναλυτικότερα, η ιαπωνική εταιρία αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους 2020, το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του PlayStation κατέγραψε το πιο κερδοφόρο τρίμηνο όλων των εποχών από οποιαδήποτε άλλη εταιρία στην gaming βιομηχανία, ανεβάζοντας τον πήχη στα $8.45 δισεκατομμύρια. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε και πάλι στη Sony για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018 με περίπου $7 δισεκατομμύρια.

Σα να μην έφτανε αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τα συνολικά έσοδα του PlayStation για όλο το 2020, η εταιρία έσπασε και πάλι το ρεκόρ όλων των εποχών για όλη τη gaming βιομηχανία. Είναι η πρώτη εταιρία που κατάφερε να ξεπεράσει τα $20 δισεκατομμύρια, με την μπίλια να κάθετε στα $22.74 δισεκατομμύρια. Για την ιστορία, στη gaming βιομηχανία μόνο το PlayStation έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα $18.5 δις σε ένα ημερολογιακό έτος.

Τα δύο ρεκόρ όλων των εποχών για όλη τη βιομηχανία δεν ήταν αρκετά όμως και το PlayStation έσπασε και το ατομικό του ρεκόρ όσον αφορά τα καθαρά κέρδη. Για πρώτη φορά η εταιρία ξεπέρασε το όριο των $3 δις με συνολικά έσοδα $3.33 δις.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων αποκαλύφθηκαν και τα πρώτα στατιστικά για το PS5, το οποίο έχει πουλήσει 4.5 εκατομμύρια, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του PS4.

Το PlayStation Network κατάφερε επίσης τα υψηλότερα έσοδα στην ιστορία του, με 114 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες που κατά μέσο όρο ξόδεψαν $113.89 ετησίως στο PS Store. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως το 87% των κατόχων PS5 έχει ενεργή συνδρομή στο PlayStation Plus, ενώ το Marvel’s Spider-Man Miles Morales κατάφερε να πουλήσει 4.1 εκατομμύρια.


Να τονίσουμε πως όλα τα νούμερα που αναφέρονται στο άρθρο έχουν μετατραπεί από το ιαπωνικό Yen σε δολάρια, με την ισοτιμία που αναφέρει η ίδια η Sony στα οικονομικά της αποτελέσματα. Περισσότερα στατιστικά μπορείτε να βρείτε στα αναλυτικά έγγραφα που δημοσίευσε η Sony.