Η Gearbox των Borderlands εξαγοράστηκε από τη μητρική εταιρία της THQ Nordic

Σε μια συμφωνία μπορεί να φτάσει το 1 δισεκατομμύριο
03 Φεβρουαρίου 2021 19:53
Η Gearbox των Borderlands εξαγοράστηκε από τη μητρική εταιρία της THQ Nordic

Από το 2020 μέχρι σήμερα, η Embracer Group έχει εξαγοράσει σχεδόν 30 στούντιο και πλέον κάτω από την ομπρέλα της έχει την Koch Media, την Deep Silver, την THQ Nordic, την Saber Interactive και αμέτρητες άλλες publishing εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης.

Τώρα στη λίστα του κολοσσού έρχεται να προστεθεί και η Gearbox Software, γνωστή μεταξύ άλλων για τη σειρά Borderlands. Η Gearbox έχει στην κατοχή της τα δικαιώματα του looter-shooter franchise, καθώς και άλλες πνευματικές ιδιοκτησίες, όπως τα Brothers in Arms και Homeworld που πλέον περνούν στα χέρια της Embracer. Οι 550 εργαζόμενοι του στούντιο δε θα χάσουν τις θέσεις τους, ενώ ο CEO Randy Pitchford θα παραμείνει ως επικεφαλής.

Η συμφωνία αγγίζει τα $363 εκατομμύρια και περιλαμβάνει μερικούς στόχους απόδοσης για εώς και $1.3 δισεκατομμύρια συνολικά. Πιθανότατα, η Embracer θα αναλάβει την έκδοση των μελλοντικών Borderlands τίτλων, για τους οποίους υπεύθυνη μέχρι τώρα ήταν η 2K Games.

Πέρα από τη Gearbox, η γιγαντιαία εταιρία ανακοίνωσε και την εξαγορά της Aspyr Media, μια ομάδα που ειδικεύεται στα ports παιχνιδιών, καθώς και τη συγχώνευση με τον mobile publisher Easybrain.