Το Epic Games Store σαρώνει και έφτασε νέο ορόσημο χρηστών

Νέα στατιστικά για το ηλεκτρονικό κατάστημα
30 Ιανουαρίου 2021 09:28
Το Epic Games Store σαρώνει και έφτασε νέο ορόσημο χρηστών

Όντας το “σπίτι” του Fortnite στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χαρίζοντας αμέτρητα δωρεάν παιχνίδια εδώ και πολλούς μήνες, το Epic Games Store έχει καταφέρει να προσελκύσει πάρα πολλούς νέους χρήστες. Συγκεκριμένα, η Epic έδωσε στη δημοσιότητα μερικά νέα ενδιαφέροντα στατιστικά, αποκαλύπτoντας πως η πλατφόρμα έχει μεγαλώσει αρκετά τον τελευταίο καιρό.

Αναλυτικότερα, το Epic Games Store έφτασε τους 160 εκατομμύρια χρήστες μέσα στο 2020, οι οποίοι ξόδεψαν στο κατάστημα περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του έτους. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των χρημάτων αφορά τα microtransactions του Fortnite, ενώ το 37% ($265 εκατομμύρια) αφορά τις πωλήσεις third-party παιχνιδιών.

Συνεχίζοντας, το κατάστημα φιλοξενεί πλέον αρκετά περισσότερα παιχνίδια. Το 2019 κάποιος μπορούσε να βρει στα ψηφιακά του ράφια 190 τίτλους. Μέσα στο 2020 το νούμερο αυτό αυξήθηκε σε 471 παιχνίδια. Παράλληλα, οι χρήστες είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν εντελώς δωρεάν 103 παιχνίδια. Συνολικά η κοινότητα έχει διεκδικήσει 749 εκατομμύρια αντίτυπα από τα δωρεάν παιχνίδια που προσφέρει η Epic, με κάθε τίτλο να έχει κατά μέσο όρο 7.2 εκατομμύρια εξαργυρώσεις.

Επιπροσθέτως, η εταιρία επισήμανε πως η πλατφόρμα της έχει φτάσει πλέον του 31.3 εκατομμύρια καθημερινούς ενεργούς χρήστες κατά μέσο όρο, αύξηση 192% σε σχέση με το 2019. Το Δεκέμβριο το νούμερο άγγιξε τα 56 εκατομμύρια, αύξηση 32 εκατομμυρίων σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Συγκριτικά, το Steam είχε 120 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες το μήνα μέσα στο 2020.

Τέλος, σημειώνεται πως πέρα από το Fortinte, μερικά από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια της πλατφόρμας είναι τα Rocket League, Assassin's Creed Valhalla, Satisfactory και Borderlands 3. Εξαιρετικά δημοφιλές στην πλατφόρμα είναι και το Grand Theft Auto 5. Η Epic Games είχε χαρίσει τον τίτλο μέσα στον προηγούμενο χρόνο και η προσφορά της είχε γίνει ανάρπαστη, σε σημείο που η κίνηση “γονάτισε” για αρκετές ώρες τους servers της εταιρίας.

Ακολουθεί ένα infographic με περισσότερα στατιστικά.