Η Tencent αγοράζει μερίδιο και στο στούντιο του Life is Strange

Επενδύοντας 30 εκατομμύρια ευρώ
28 Ιανουαρίου 2021 08:48
Η Tencent αγοράζει μερίδιο και στο στούντιο του Life is Strange

Μόλις πριν μερικά εικοσιτετράωρα σας ενημερώσαμε πως η Tencent απέκτησε το πλειοψηφικό της ομάδας των Don’t Starve και Mark of the Ninja, Klei Entertainment. Τώρα ο ασταμάτητος κολοσσός από την Κίνα έρχεται να κάνει άλλη μια σημαντική επένδυση, αγοράζοντας ένα μειοψηφικό μερίδιο της Dontnod Entertainment.

Πρόκειται για την ομάδα ανάπτυξης των Life is Strange παιχνιδιών, του πρόσφατου βραβευμένου Tell Me Why και άλλων τίτλων, όπως τα Vampyr και Twin Mirror. Η Tencent επένδυσε €30 εκατομμύρια στη γαλλική εταιρία και έτσι πλέον έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, η Dontnod φιλοδοξεί να αποκτήσει το απαραίτητο κεφάλαιο για να κάνει self-publish τα μελλοντικά της παιχνίδια.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης, ο Πρόεδρος και CEO της Dontnod, Oskar Guilbert, δήλωσε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Tencent ως επενδυτή της Dontnod. Αυτή είναι μια πραγματική έκφραση εμπιστοσύνης από έναν ηγέτη του online gaming που βρίσκεται πίσω από πολλές επιτυχίες και έχει επενδύσει σε κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Dontnod είναι σε ιδανική θέση για να επωφεληθεί από τους διάφορους παράγοντες ανάπτυξης στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, ιδίως στην Κίνα και στις mobile πλατφόρμες, σε συνεργασία με έναν ηγέτη της βιομηχανίας. Η αύξηση κεφαλαίου που ανακοινώθηκε σήμερα θα μας επιτρέψει να εντείνουμε και να ενισχύσουμε το σχέδιο ανάπτυξής μας, το οποίο έχει ως στόχο να μεγαλώσει την αξία μας από τις original δημιουργίες μας, με self-publishing περισσότερων παιχνιδιών.