ΦΗΜΗ: Αλλαγή σχεδίων για το Resident Evil 4 Remake έπειτα από δημιουργικές διαφωνίες

Τι συμβαίνει με το άκρως αναμενόμενο project
25 Ιανουαρίου 2021 17:34
ΦΗΜΗ: Αλλαγή σχεδίων για το Resident Evil 4 Remake έπειτα από δημιουργικές διαφωνίες

Πέρυσι τον Απρίλιο σας είχαμε ενημερώσει πως η Capcom έδωσε το πράσινο φως για το Resident Evil 4 Remake, με την ανάπτυξή του να βρίσκεται στα χέρια της νεοσύστατης ομάδας ανάπτυξης M-Two, την οποία ηγείται ο πρώην επικεφαλής της PlatinumGames, Tatsuya Minami. Τώρα, το δημοσιογραφικό μέσο VGC έρχεται να φέρει στα φώτα της δημοσιότητας μερικές νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές κοντά στο project, η ανάπτυξη έχει περάσει από μερικά σκαμπανεβάσματα. Συγκεκριμένα, έπειτα από μια αξιολόγηση της προόδου που είχε κάνει η M-Two μέχρι το τέλος του 2020, η Capcom άλλαξε τα πλάνα της. Πλέον η ανάπτυξη πέρασε στα χέρια του Division 1 της Capcom. Πρόκειται για την εσωτερική ομάδα που είναι υπεύθυνη για τα Resident Evil και τα Devil May Cry παιχνίδια.

Αναφέρεται πως πιθανότατα υπήρχαν διαφωνίες σχετικά με τη δημιουργική κατεύθυνση του project. Η M-Two επιθυμούσε να μείνει όσο πιο πιστή γίνεται στο αρχικό παιχνίδι, επηρεασμένη κυρίως από τις αρνητικές αντιδράσεις πολλών παικτών στο Resident Evil 3, εξαιτίας της απόφασης της Capcom να αφαιρέσει κάποια τμήματα του αρχικού παιχνιδιού.

Από την άλλη, η εσωτερική ομάδα της Capcom επιθυμεί το άκρως αναμενόμενο remake να ακολουθήσει άλλη κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, προτιμά το παιχνίδι να είναι μεν επηρεασμένο από το αρχικό, αλλά να έχει τη δική του μοναδική προσέγγιση όσο αφορά τα χαρακτηριστικά, την ιστορία και τα περιβάλλοντα, χωρίς να είναι απαραίτητα περιορισμένο από τα σχεδιασμό της αρχικής δημιουργίας του Mikami. Πρακτικά, η Capcom θέλει να ακολουθήσει την ίδια στρατηγική που ακολούθησε και με το Resident Evil 2 Remake, το οποίο για παράδειγμα υλοποίησε λίγο διαφορετικά τον Mr.X.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ανάπτυξη θα ξεκινήσει εν μέρει από την αρχή και υπό το νέο όραμα της Capcom. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα  η κυκλοφορία να καθυστερήσει ένα χρόνο, μέχρι το 2023.

Το Resident Evil 4 Remake είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Capcom. Ο αρχικός τίτλος του 2005 είναι ο καλύτερα βαθμολογημένος στην ιστορία της, επηρεάζοντας σημαντικά το genre και το μέσο γενικότερα. Η over-the-shoulder προοπτική που υιοθέτησε για παράδειγμα έγινε πρακτικά το στάνταρ στα third-person shooters, με τη σειρά Gears of War να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πλέον που η ανάπτυξη πέρασε ξανά στην εσωτερική Division 1 ομάδα της Capcom, πολλά μέλη που είχαν δουλέψει και στον πρωτότυπο τίτλο ενδέχεται να καταπιαστούν και με το remake.

Για οτιδήποτε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.