Η Tencent απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο από το στούντιο των Don’t Starve και Mark of the Ninja

Για να σταθεροποιηθεί οικονομικά το στούντιο
25 Ιανουαρίου 2021 10:11
Η Tencent απέκτησε πλειοψηφικό μερίδιο από το στούντιο των Don’t Starve και Mark of the Ninja

Η κολοσσιαία κινεζική publishing εταιρία Tencent συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την “απόβασή” της, εξαγοράζοντας μερίδιο σε μια ακόμη ομάδα ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής της Klei Entertainment που είναι γνωστός με το διαδίκτυό παρατσούκλι ‘Bigfoot’ ανακοίνωσε στα επίσημα forums της ομάδας πως η Tencent απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο της εταιρίας. Ωστόσο, στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Klei θα διατηρήσει πλήρως την αυτονομία της όσον αφορά τη δημιουργική διαδικασία και όλες τις υπόλοιπες πτυχές διαχείρισης του στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των προσλήψεων, των ενεργών projects, κ.α.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για την ομάδα που βρίσκεται πίσω από τις δημοφιλής indie κυκλοφορίες Don’t Starve και Mark of the Ninja. Σύμφωνα με τον ιδρυτή του στούντιο, η οικονομική σταθερότητα και η υπάρχουσα ομαλή σχέση των δύο εταιριών είναι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την εξαγορά.

Η Tencent συνεχίζει να διαμορφώνεται, λοιπόν, σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της βιομηχανίας, έχοντας εξ ολοκλήρου την ιδιοκτησία της Riot Games του League of Legends, της Leyou (μητρική των Digital Extremes, Splash Damage και άλλων στούντιο), σημαντικό μερίδιο στην Epic Games, στην Supercell των mobile παιχνιδιών Clash of Clans και Clash Royale, καθώς και σε αμέτρητες ακόμη gaming εταιρίες και ομάδες ανάπτυξης.