Τσουχτερή αύξηση τιμής για το Xbox Live Gold

Ανεπηρέαστο το Xbox Game Pass
22 Ιανουαρίου 2021 17:36
Τσουχτερή αύξηση τιμής για το Xbox Live Gold

(ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 08:23 - 23/01/2021)

Τελικά η Microsoft αναίρεσε την απόφασή της. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ.

(ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ)

Παρά τις φήμες πριν μερικούς μήνες πως η Microsoft θα καταργήσει εξ ολοκλήρου το Xbox Live Gold, η εταιρία φαίνεται πως κάνει ακριβώς το αντίθετο. Συγκεκριμένα, μαζί με τα δωρεάν παιχνίδια του μήνα, ανακοινώθηκε μία μεγάλη αύξηση τιμής για την υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, η τιμή του ένα μήνα αυξάνεται κατά $1 και η τιμή των 3 μηνών για $5 στην αγορά της Αμερικής.

Αυτό σημαίνει πως πλέον ο ένας μήνας κοστίζει $10.99, οι τρεις μήνες κοστίζουν $29.99 και οι έξι μήνες κοστίζουν $59.99. Έχουμε να κάνουμε με γιγαντιαία αύξηση της τάξεως του 100%, αφού προηγουμένως κάποιος μπορούσε να προμηθευτεί δώδεκα μήνες στα $59.99, στην τιμή που τώρα παίρνει μισό χρόνο.

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν και την Ελλάδα και οι συνδρομητές θα ενημερωθούν μέσω μηνυμάτων 45 ημέρες πριν εφαρμοστούν οι νέες τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανακοινώθηκε κάποια αύξηση τιμής για το Xbox Game Pass, ενώ αν κάποιος θέλει μπορεί να μετατρέψει την Xbox Live Gold συνδρομή του σε Game Pass Ultimate, το οποίο πλέον μοιάζει αρκετά πιο συμφέρουσα επιλογή.

Αναμενόμενα, πολλά παράπονα παικτών ήδη έχουν ακουστεί στα social media, με το θέμα να μπαίνει στα 'Trending' του Twitter. Οι περισσότεροι εστιάζουν στο γεγονός ότι το Xbox Live Gold είναι απαραίτητο για το multiplayer ακόμη και στα free-to-play παιχνίδια, όπως το Fortnite, κάτι που δεν υφίσταται στις υπόλοιπες πλατφόρμες. Μάλιστα, μέχρι και ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft, ο Mike Ybarra, σχολίασε το γεγονός.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του Xbox.