Εντυπωσιακή “αναγέννηση” για το Rust - Έρχεται σύντομα στις κονσόλες;

Εκατομμύρια παίκτες και θεατές επιστρέφουν στον τίτλο
11 Ιανουαρίου 2021 12:22
Εντυπωσιακή “αναγέννηση” για το Rust - Έρχεται σύντομα στις κονσόλες;

Η κοινότητα των content creators αποδεικνύει για άλλη μια φορά την τεράστια επιρροή που έχει στις gaming τάσεις, αφού σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, το Rust είναι ένα από τα πιο «hot» παιχνίδια της περιόδου. Πρόκειται για τον multiplayer survival τίτλο από τον δημιουργό του Garry’s Mod, Garry Newman, που έκανε αρχικά το ντεμπούτο του το 2013 σε early access μορφή.

Το παιχνίδι απολαμβάνει τρομερή δημοφιλία τελευταία, σε σημείο που έμεινε έκπληκτος μέχρι και ο δημιουργός του. Όπως μοιράστηκε ο ίδιος του στο Twitter, το παιχνίδι στις 3 Ιανουαρίου κατάφερε να ξεπεράσει τους 1 εκατομμύριο ταυτόχρονους θεατές στο Twitch.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα ανάπτυξης του, Facepunch Studios, έβγαλε πάνω από ένα εκατομμύριο από τις τρομερά αυξημένες πωλήσεις.

Αναμενόμενα, οι παίκτες του παιχνιδιού έχουν αυξηθεί επίσης σημαντικά και για την ακρίβεια έχουν διπλασιαστεί. Το προηγούμενο ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών στο Steam ήταν περίπου 100 χιλιάδες και μέσα στον Ιανουάριο το παιχνίδι κατάφερε να ξεπεράσει το φράγμα των 240 χιλιάδων ταυτόχρονων παικτών.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, είμαστε μόλις στην αρχή μιας εντυπωσιακής “αναγέννησης” για το Rust, όπως συνέβη πρόσφατα και με το Among Us που κυκλοφόρησε αρχικά πριν χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Rust πολύ σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει και στις κονσόλες. Σύμφωνα με το Eurogamer, οι PS4 και Xbox One εκδόσεις εντοπίστηκαν πρόσφατα στη βάση δεδομένων της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ηλικιακής ταξινόμησης παιχνιδιών. Αρχικά τα ports είχαν ανακοινωθεί το 2019, αλλά η τελική ημερομηνία κυκλοφορίας τους φαίνεται πως βρίσκεται επιτέλους στον ορίζοντα.

Tags: