Το Nintendo Switch «πετσόκοψε» όλες τις κονσόλες στη Μ. Βρετανία το 2020

Ένα απίστευτο επίτευγμα πωλήσεων
08 Ιανουαρίου 2021 12:47
Το Nintendo Switch «πετσόκοψε» όλες τις κονσόλες στη Μ. Βρετανία το 2020

Το 2020 ήταν χωρίς αμφιβολία η χρονιά του Nintendo Switch. Τα PlayStation 4 και Xbox One βίωναν το τέλος του “κύκλου” τους, με τα φώτα να είναι στραμμένα στα νέας γενιάς PS5 και Xbox Series X | S που έφτασαν λίγο πριν εκπνοή του έτους. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην υβριδική κονσόλα της Nintendo να θριαμβεύσει, χάρη και στην ανεπανάληπτη επιτυχία του Animal Crossing: New Horizons, το οποίο ενδεχομένως και χάρη στο timing της πανδημίας σημείωσε εξαιρετική εμπορική πορεία.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του εδραιωμένου δημοσιογραφικού μέσου της βιομηχανίας, GamesIndustry.biz, αποκάλυψε ένα απίστευτο επίτευγμα πωλήσεων που κατάφερε το Switch στη Μεγάλη Βρετανία το 2020. Αναλυτικότερα, η οικογένεια κονσολών της Nintendo (Switch και Switch Lite) πούλησε όσο όλες οι υπόλοιπες κονσόλες μαζί. Ναι, καλά διαβάσετε! Μόνο του το Switch πούλησε όσο πούλησαν αθροιστικά τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεν μια από τις μεγαλύτερες αγορές της βιομηχανίας, αλλά όχι η μοναδική. Αυτό το επίτευγμα σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει, λοιπόν, την παγκόσμιο εικόνα, αλλά είναι μια αδιαμφησβήτητη απόδειξη πως το Switch έχει ακόμη τρομερό momentum.