Νέο χαρακτηριστικό του PS5 βάζει τέλος σε ένα παράπονο των παικτών

Κάνοντας ευκολότερη την cross-gen περίοδο
23 Δεκεμβρίου 2020 11:23
Νέο χαρακτηριστικό του PS5 βάζει τέλος σε ένα παράπονο των παικτών

Η Sony συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία στο PlayStation 5, ακούγοντας το feedback των παικτών. Συγκεκριμένα, η εταιρία πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό που βάζει τέλος σε ένα παράπονο που είχαν οι early adopters που έκαναν τη μετάβαση από το PS4 στο PS5.

Συγκεκριμένα, πολλά παιχνίδια προσφέρουν δωρεάν αναβάθμιση στην κονσόλα νέας γενιάς, όπως είναι για παράδειγμα το Call of Duty Black Ops: Cold War, το Assassin’s Creed Valhalla ή το Dirt 5. Το λειτουργικό σύστημα του PS5, ωστόσο, αν και είχε μια διακριτική ένδειξη δίπλα στο όνομα του παιχνιδιού, δεν έκανε απολύτως ξεκάθαρο ποια έκδοση ξεκινάει να κατεβάσει ο παίκτης. Σε αντίθεση με το Xbox οικοσύστημα που η διαδικασία αυτή γίνεται αυτόματα με το Smart Delivery, πολλοί PS5 παίκτες παραπονέθηκαν πως η κονσόλα από προεπιλογή κατέβαζε τις PS4 εκδόσεις των παιχνιδιών και όχι τις σωστές next-gen εκδόσεις, ειδικά όταν η εγκατάσταση γινόταν από retail αντίτυπο.

Το μπέρδεμα αυτό αποτελεί ήδη παρελθόν, αφού το νέο χαρακτηριστικό του PS5 πρακτικά το αποτρέπει. Πλέον, πριν ξεκινήσει κάποιος ένα PS4 παιχνίδι που διαθέτει PS5 έκδοση, αντικρίζει ένα ειδικό προειδοποιητικό μήνυμα που του ξεκαθαρίζει πως πρόκειται να παίξει την προηγούμενης γενιάς έκδοση, με αντίστοιχη επιλογή για να κάνει εύκολα την αλλαγή.

Ακολουθεί η δημοσίευση του χρήστη του Twitter που παρατήρησε την αλλαγή και την έφερε στο φως της δημοσιότητας.