Σοβαρό bug καταστρέφει τα saves στο Cyberpunk – Επίσημες οδηγίες για να το αποφύγετε

Ενδέχεται να διορθωθεί σε μελλοντικό patch
20 Δεκεμβρίου 2020 13:18
Σοβαρό bug καταστρέφει τα saves στο Cyberpunk – Επίσημες οδηγίες για να το αποφύγετε

Όπως μάλλον γνωρίζετε ήδη, το Cyberpunk 2077 δεν κυκλοφόρησε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, με πολυάριθμα bugs σε όλες τις εκδόσεις να υπονομεύουν την εμπειρία, ενώ οι εκδόσεις των κονσολών έχουν τόσα σοβαρά θέματα που το PlayStation και το Xbox επιστρέφουν σε όλους τους παίκτες πίσω τα χρήματά τους.

Δυστυχώς, τώρα ανακαλύφθηκε ένα πάρα πολύ σοβαρό game breaking bug που μπορεί να καταστρέψει εντελώς το save σας, για το οποίο ίσως έχετε αφιερώσει πολλές ώρες. Συγκεκριμένα, αν το μέγεθος του save ξεπεράσει τα 8MB, τότε αυτό γίνει corrupt και καταστρέφεται. Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας τρόπος να το αναφέρετε και όλη η πρόοδός σας θα χαθεί.

Η CD Projekt ανάρτησε στην ιστοσελίδα της επίσημες οδηγίες για να αποφύγετε το θέμα:

  • Δυστυχώς, αν το save καταστραφεί, δεν μπορεί να ανακτηθεί.
  • Χρησιμοποιήστε ένα παλαιότερο save για να συνεχίσετε να παίζετε και προσπαθήστε να διατηρήσετε ένα μικρότερο αριθμό από items και crafting materials στο inventory σας.
  • Εάν έχετε χρησιμοποιήσει το item duplication glitch, φορτώστε ένα save που δεν επηρεάζεται από αυτό.
  • Το όριο μεγέθους του save ενδέχεται να αυξηθεί σε μία από τις μελλοντικές ενημερώσεις, αλλά τα κατεστραμμένα saves θα παραμείνουν έτσι.

Το πρόβλημα φαίνεται πως προκαλείται από την δομή δεδομένων που χρησιμοποιεί η CD Projekt για να αποθηκεύσει την πρόοδό σας και τα αντικείμενα του inventory μάλλον κάνουν την περισσότερη “ζημία”. Καλό θα ήταν, λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τις επίσημες οδηγίες της ομάδας, να περιορίσετε τον αριθμό των αντικειμένων στο inventory σας.

Η ομάδα σημειώνει ότι το θέμα ενδέχεται να λυθεί με κάποιο μελλοντικό patch, αλλά ακόμα δεν έχει δεσμευτεί για κάτι τέτοιο. Επομένως, αν σκοπεύετε ή αν έχετε ξεκινήσει ήδη το ταξίδι σας στη Night City, αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε.