Τα Halo του Xbox 360 ρίχνουν την multiplayer αυλαία τους

Τέλος εποχής
20 Δεκεμβρίου 2020 12:37
Τα Halo του Xbox 360 ρίχνουν την multiplayer αυλαία τους

Αδιαμφισβήτητα, η σειρά Halo και το Xbox Live έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του multiplayer gaming, όπως το ξέρουμε σήμερα. Ένα κεφάλαιο αυτής της ιστορίας ετοιμάζεται τώρα να κλείσει, αφού η 343 Industries ανακοίνωσε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του franchise πως το multiplayer κομμάτι των Halo παιχνιδιών του Xbox 360 θα ρίξει την αυλαία του.

Αναλυτικότερα, σε ένα χρόνο από τώρα, τον Δεκέμβριο του 2021, οι online υπηρεσίες των Halo: Reach, Halo 4, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo: Combat Evolved Anniversary, Spartan Assault και Halo Wars θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Αυτό δε σημαίνει πως δε θα μπορείτε να παίξετε τους τίτλους, απλά πως ορισμένα multiplayer χαρακτηριστικά τους θα απενεργοποιηθούν. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά που επηρεάζονται ανά παιχνίδι μέσα από τον πίνακα που ακολουθεί.

Η ομάδα εξήγησε το λόγο που θα συμβεί αυτό, δηλώνοντας:

Το να συνεχίσουμε να εξελίξουμε και να επεκτείνουμε το Master Chief Collection, ενώ κάνουμε πραγματικότητα το φιλόδοξο όραμά μας για το Halo Infinite είναι οι πρώτες μας προτεραιότητες. Με το να απομακρυνθούμε από την καθημερινή συντήρηση και τα εμπόδια αυτών των ‘γερασμένων’ υπηρεσιών, η ομάδα μας θα μπορεί να μείνει απόλυτα συγκεντρωμένη στις πιο κρίσιμες μελλοντικές προσπάθειές της.

Για την ιστορία, πέρυσι η 343 Industries είχε μεταφέρει όλα τα αρχεία των παικτών, όπως οι Forge χάρτες, από τους τίτλους του Xbox 360 στο The Master Chief Collection, το οποίο αποτελεί πλέον το σπίτι της παραδοσιακής Halo εμπειρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως σταμάτησαν και οι ψηφιακές πωλήσεις των Halo τίτλων του Xbox 360 και όλα τα DLCs έγιναν δωρεάν.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το θέμα πατώντας εδώ.