Cyberpunk 2077: PlayStation και Xbox περίμεναν άλλα από τη CD Projekt – Νέες επίσημες δηλώσεις

Συνεχίζεται το μπαράζ των αποκαλύψεων
17 Δεκεμβρίου 2020 13:07
Cyberpunk 2077: PlayStation και Xbox περίμεναν άλλα από τη CD Projekt – Νέες επίσημες δηλώσεις

Οι πονοκέφαλοι δεν έχουν τελειωμό για τη CD Projekt, αφού η κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 αμαυρώθηκε από τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το παιχνίδι και πολλούς άλλους χειρισμούς της εταιρίας.

Τώρα, νέες πληροφορίες ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας που ενδεχομένως αφήνουν να εννοηθεί πως η πολωνική εταιρία δεν τήρησε τις υποσχέσεις της απέναντι στους platform holders, Sony και Microsoft. Συγκεκριμένα, η εταιρία πραγματοποίησε μια έκτακτη συνέλευση μετόχων, για να ενημερώσει τους επενδυτές για το τι πραγματικά συμβαίνει. Στο πλαίσιο αυτό έλαβε μια ερώτηση σχετικά με το στάδιο πιστοποίησης που περνάνε όλα τα προϊόντα πριν πωληθούν στα ψηφιακά καταστήματα των κονσολών. Για την ιστορία, στο certification στάδιο, το Xbox και το PlayStation επιβεβαιώνουν πως το παιχνίδι είναι όντως σε κατάσταση που μπορεί να φτάσει στα χέρια των καταναλωτών.

Ακολουθεί μεταφρασμένο το σχετικό απόσπασμα από την συνέλευση των μετοχών, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε και ολόκληρο πατώντας εδώ. Καθώς έχουμε να κάνουμε με εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρία, αυτές οι συζητήσεις γίνονται διαθέσιμες δημόσια. Με bold είναι ερώτηση του μετόχου και ακολουθεί η απάντηση της CD Projekt.

Στο certification στάδιο, πιθανότατα η Microsoft και η Sony πάντα λαμβάνουν παιχνίδια που έχουν bugs και αποφασίζουν ότι θα είναι ΟΚ, εν μέρει βασιζόμενοι στις συζητήσεις που έχουν με τους δημιουργούς πως θα έρθουν διορθώσεις. Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω σωστά; Ή αισθάνεστε πως με κάποιον τρόπο ότι η διαδικασία πιστοποίησης κλείνει προς τη μία ή την άλλη πλευρά, και απέτυχε να προσδιορίσει πόσο προβληματική είναι η έκδοση για τις κονσόλες της προηγούμενης γενιάς;

Όσον αφορά τη διαδικασία του certification και τους third parties- γι’ αυτό ευθυνόμαστε σίγουρα εμείς. Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε πως μας είχαν εμπιστοσύνη πως θα φτιάχναμε τα πράγματα πριν την κυκλοφορία. Προφανώς αυτό δε συνέβη ακριβώς όπως σχεδιάζαμε.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η απάντηση της CD Projekt αφήνει να εννοηθεί πως είχε υποσχεθεί στο PlayStation και στο Xbox πως το παιχνίδι δε θα κυκλοφορούσε σε αυτή την κατάσταση και οι δύο εταιρίες την εμπιστεύτηκαν πως θα τηρήσει το λόγο της. Δεν έλειψαν λοιπόν, οι αντιδράσεις από τη gaming κοινότητα για άλλη μια φορά, αφού πολλοί κατηγορούν την πολωνική εταιρία για χειραγώγηση των συστημάτων των δύο platform holders και εκμετάλλευση των καλών σχέσεων μαζί τους.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται πως η Microsoft και η Sony δεν ενημερώθηκαν ούτε για την ανακοίνωση της εταιρίας σχετικά με την πολιτική επιστροφής χρημάτων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το θέμα πατώντας εδώ.

Το Cyberpunk 2077 είναι διαθέσιμο για τα PS4, Xbox One και PC.