Πώς τρέχει το Cyberpunk 2077 στα PS5 και Series X|S; Το Digital Foundry αναλύει (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια αναλυτική ματιά στις next-gen κονσόλες
13 Δεκεμβρίου 2020 13:54
Πώς τρέχει το Cyberpunk 2077 στα PS5 και Series X|S; Το Digital Foundry αναλύει (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, είναι πλέον ευρέως γνωστό πως το Cyberpunk 2077 υποφέρει από πολλά τεχνικά προβλήματα στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς PS4 και Xbox One. Αφήνοντας στην άκρη την έκδοση των high-end PCs που καταφέρνει να ξεχωρίσει χάρη στην πληθώρα των ray-tracing χαρακτηριστικών της, πολλοί αναρωτιούνται πως τρέχει τελικά το παιχνίδι στα PS5 και Xbox Series X |S.

Το Digital Foundry έρχεται για άλλη μια φορά να βάλει όλες τις εκδόσεις κάτω από το μικροσκόπιο, μέσα από ένα αναλυτικό βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. Συνοπτικά, τα ευρήματά του έχουν ως εξής:

  • Το παιχνίδι κάνει χρήση backwards compatibility και στις τρεις κονσόλες, αλλά μπορεί να αναγνωρίσει σε ποιο σύστημα τρέχει και έτσι προσφέρει βελτιώσεις.
  • Το PS5 έχει ίσως την πιο απλοϊκή υλοποίηση. Τρέχει το παιχνίδι με τις ίδιες ρυθμίσεις του PS4 Pro όσον αφορά τα γραφικά, με την ανάλυση να είναι dynamic 1188p που μπορεί να πέσει και πιο κάτω σε σπάνιες περιπτώσεις. Ωστόσο, το όριο των 30FPS έχει αφαιρεθεί. Το παιχνίδι τρέχει σε ομαλά 60FPS, με μικρές πτώσεις σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως η οδήγηση στην πόλη που ρίχνει το framerate στο εύρος των 50FPS.
  • Το Xbox Series X έχει την έκδοση με τις περισσότερες επιλογές, αφού προσφέρει ένα Quality και ένα Performance Mode. Ξεκινώντας με το Quality Mode, το παιχνίδι τρέχει κλειδωμένο στα 30FPS χωρίς αξιοσημείωτες πτώσεις, με δυναμική ανάλυση που κυμαίνεται από 1512p μέχρι 1728p (το 1800p είναι μάλλον το όριο). Σημειώνεται πως η βελτιωμένη ανάλυση βοηθά σημαντικά το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, εξαιτίας του ιδιαίτερου anti-aliasing της CD Projekt. Παράλληλα, στο Quality Mode το Series X έχει ambient occlusion που απουσιάζει από το PS5 και πιο πλούσιο κόσμο με περισσότερα οχήματα και NPCs.
  • Το Performance Mode του Xbox Series X τρέχει με δυναμική ανάλυση που κλειδώνει στα 1080p (μικρότερη από το PS5) και με 60FPS. Το παιχνίδι εξακολουθεί να έχει και πιο πλούσιο κόσμο με περισσότερα οχήματα και NPCs από το PS5, αλλά δεν μπορεί να διατηρήσει σταθερά τα 60FPS, με πτώσεις στο εύρος των 50, σε σημεία που δεν υπάρχουν πτώσεις στο PS5.
  • To Xbox Series S εξέπληξε ευχάριστα το Digital Foundry και κάνει χρήση του Quality Mode του Series X, χωρίς άλλη επιλογή. Έχει δυναμική ανάλυση που φτάνει τα 1296p, ξεπερνώντας δηλαδή το PS5, ενώ έχει και ambient occlusion που απουσιάζει από το PS5 και πιο πλούσιο κόσμο με περισσότερα οχήματα και NPCs. Η απόδοση είναι κλειδωμένη στα 30FPS, τα οποία διατηρούνται σχεδόν απροβλημάτιστα, με εξαίρεση μερικές σπάνιες περιπτώσεις.

Εν τέλει, τα συμπεράσματα του μέσου είναι τα εξής:

Το Xbox Series X στο Quality Mode είναι η βέλτιστη λύση για όποιον θέλει τα καλύτερα γραφικά με σταθερή απόδοση σε κονσόλα.

Το PS5 είναι η βέλτιστη λύση για όποιον θέλει την σταθερότερη δυνατή απόδοση σε 60FPS.

Το Xbox Series S είναι η βέλτιστη λύση για οποίον θέλει να παίξει το Cyberpunk 2077 ικανοποιητικά και χωρίς σοβαρά προβλήματα, ξοδεύοντας τα λιγότερα δυνατά χρήματα.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο με αναλυτικότερες πληροφορίες και συγκρίσεις.