Η ενασχόληση με το gaming εκτοξεύθηκε μέσα στο 2020  

Επίσημα στατιστικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η ενασχόληση με το gaming εκτοξεύθηκε μέσα στο 2020

Όπως φαίνεται, οι καραντίνες που έχουν επιβάλει διάφορες χώρες ανά τον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας και τα μέτρα απομόνωσης και κοινωνικής απόστασης που τηρούνται, έχουν στρέψει αρκετό κόσμο στο gaming. Συγκεκριμένα, το NPD Group, επίσημη υπηρεσία στατιστικών και πωλήσεων για τη βιομηχανία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκάλυψε πως μέσα στο 2020 το gaming γνώρισε τεράστια άνοδο.

Αναλυτικότερα, ο αναλυτής της ομάδας, Mat Piscatella, μίλησε σχετικά με αυτή την στροφή στο μέσο των βιντεοπαιχνιδιών στο GameDaily.biz. Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως μέχρι στιγμής μέσα στο 2020 η gaming βιομηχανία έχει αποφέρει έσοδα της τάξεως των 159 δισεκατομμυρίων μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το αξιοσημείωτο είναι πως παρατηρείται τεράστια άνοδος όσον αφορά τα ποσοστά ενασχόλησης με το μέσο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του NPD, τα στατιστικά από την ηλικιακή ομάδα των 45 ετών και άνω είναι 'πρωτόγνωρα'. Ο συνολικός χρόνος ενασχόλησης για την ομάδα ηλικιών από 45 έως 54 αυξήθηκε κατά 59%. Αντίστοιχα, το γκρουπ ηλικιών από 55 έως 64 έτη είδε αύξηση 48% και τέλος στους άνω των 65 ετών, ο χρόνος ενασχόλησης αυξήθηκε κατά 45%.

Συνολικά, μέσα στο 2020, οι παίκτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες ξόδεψαν κατά μέσο όρο 15 ώρες την εβδομάδα στο gaming, ενώ το 2019 ο μέσος gaming χρόνος την εβδομάδα έφτανε τις 13 ώρες.

Βέβαια, ο Piscatella επισήμανε στο τέλος πως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πως θα διαμορφωθούν τα νούμερα μετά το τέλος της πανδημίας. Υπάρχει, φυσικά, το ενδεχόμενο πολλοί να επιστρέψουν στην καθιερωμένη τους ρουτίνα, όπως πριν την καραντίνα. Από την άλλη, δεν είναι απίθανο κόσμος που μυήθηκε τώρα στο χόμπι, να συνεχίσει να ασχολείται -έστω και σε μικρότερο βαθμό- ακόμα και μετά το πέρας την πανδημίας. Μέσο στο 2020, κάτι αντίστοιχο έχουν βιώσει εξάλλου και πολλά αλλά χόμπι που μπορούν να πραγματοποιηθούν με ασφάλεια στο σπίτι. Επομένως, αν και δεν ξέρουμε ακόμη τι θα συμβεί στο μέλλον, το μόνο σίγουρο είναι πως έπονται αλλαγές για τη gaming βιομηχανία.