200 εκατομμύρια παίκτες για το Call of Duty μέσα στο 2020

Συνεχίζει ασταμάτητη η σειρά
05 Δεκεμβρίου 2020 09:35
200 εκατομμύρια παίκτες για το Call of Duty μέσα στο 2020

Από το 2003 που έκανε το ντεμπούτο της, η σειρά Call of Duty απολαμβάνει ιδιαίτερη δημοφιλία, με τα παιχνίδια της να είναι συνήθως τα εμπορικότερα της χρονιάς. Πρόσφατα έχουμε δει τη σειρά να κάνει το άλμα και στα smartphones και tablets με το Call of Duty: Mobile, αλλά και να δοκιμάζει μια free-to-play κυκλοφορία με το Warzone. Οι επιλογές αυτές έχουν εκτοξεύσει το franchise της Activision, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά που δημοσίευσε τώρα η εταιρία.

Αναλυτικότερα, μέσα στους τελευταίους 12 μήνες, το Call of Duty έχει γεμίσει τα ταμεία με περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονται όλα τα έσοδα από τις ψηφιακές και retail πωλήσεις των παιχνιδιών της σειράς, τα έσοδα από τα microtransactions, το merchandise, τις άδειες χρήσης του ονόματος και γενικά οποιαδήποτε δραστηριότητα αφορά το Call of Duty. Τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 80% σε σχέση με πέρυσι και οι πωλήσεις αντιτύπων αυξήθηκαν κατά 40%.

Η εταιρία τονίζει ότι πλέον υπάρχει ένα ‘κοινό οικοσύστημα’, το οποίο πρακτικά βασίζεται στο Warzone που από τα μέσα του Δεκεμβρίου θα έχει κοινό progression με το Black Ops Cold War, όσον αφορά το Battle Pass.

Το εντυπωσιακό είναι πως μέσα στους τελευταίους 12 μήνες το Call of Duty ξεπέρασε και τους 200 εκατομμύρια παίκτες. Από το ντεμπούτο του μέχρι σήμερα, το Warzone έχει ξεπεράσει τους 85 εκατομμύρια παίκτες. Αντίστοιχα, το Call of Duty: Modern Warfare συνεχίζει να πουλά σταθερά καλά καθόλη τη διάρκεια του έτους, ενώ και το Call of Duty: Mobile διαγράφει εξαιρετική πορεία, συνεισφέροντας σημαντικά στο σύνολο των 200 εκατομμύρια παικτών.