Το eBay προειδοποιεί όσους πουλάνε χάρτινα PS5 και εκτυπωμένες φωτογραφίες

Καλό θα ήταν να διαβάζετε ωστόσο την περιγραφή
30 Νοεμβρίου 2020 10:31
Το eBay προειδοποιεί όσους πουλάνε χάρτινα PS5 και εκτυπωμένες φωτογραφίες

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, το PlayStation 5 κατάφερε το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο όλων των εποχών, ξεπερνώντας οποιαδήποτε άλλη κονσόλα κυκλοφόρησε ποτέ. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, η κονσόλα είναι αρκετά δυσεύρετη αυτή τη στιγμή και το αρχικό απόθεμα έχει εξαφανιστεί από τα ράφια των καταστημάτων.

Αυτό έχει οδηγήσει πολλούς ανυπόμονους να καταφύγουν σε λύσεις όπως το eBay, όπου διάφοροι μεταπωλητές προσφέρουν ακόμα κονσόλες, αλλά συνήθως σε αρκετά φουσκωμένες τιμές. Το πρόβλημα είναι πως μεταξύ των έγκυρων αγγελιών υπάρχουν και πολλές απάτες, με χρήστες που προσπαθούν να πουλήσουν εκτυπωμένες φωτογραφίες της κονσόλες ή άλλες χάρτινες κατασκευές, ξεγελώντας ανυποψίαστους καταναλωτές.

Το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσει που το eBay προέβη σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνοντας πως προσπαθεί ενεργά να σβήσει όλες τις παραπλανητικές αγγελίες. Όπως μεταφέρει το Eurogamer, ένας αντιπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε:

Καταδικάζουμε τους πωλητές που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν και να παραπλανήσουν άλλους χρήστες. Είμαστε ήδη στη διαδικασία κατάργησης όλων των καταχωρήσεων για απλές φωτογραφίες του PS5 από την αγορά μας και θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα κατά των πωλητών.

Τα μέτρα του eBay φαίνεται πως έχουν αποδώσει ως έναν βαθμό, αφού αναζητώντας ‘ps5 photo’ στην σελίδα, πλέον υπάρχουν μόνο 77 αποτελέσματα. Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά έχουν ακυρωθεί από την ίδια την κοινότητα που βάζει εξωφρενικά ποσά στη δημοπρασία, για να προφυλάξει άλλους χρήστες. Η πρώτη αγγελία της αναζήτησης πουλά μια φωτογραφία της κονσόλας και ένα γλειφιτζούρι και αυτή τη στιγμή ζητά 68 χιλιάδες ευρώ. Ας ελπίσουμε πως δεν θα την αγοράσει κάποιος.

Για την ιστορία, η Sony είχε ανακοινώσει πρόσφατα πως περισσότερο στοκ θα φτάσει στους επίσημους μεταπωλητές και τις αλυσίδες καταστημάτων παγκοσμίως μέχρι το τέλος του έτους. Οπότε, σε περίπτωση που θέλετε την ολοκαίνουργια κονσόλα της εταιρίας, δε θα χρειαστεί να κάνετε παρά μόνο λίγη ακόμη υπομονή.