Το Cyberpunk 2077 θα υποστηρίζει μεταφορά των saves στα PS5 και Xbox Series X | S

Επίσημες οδηγίες για τα cross-gen saves 
29 Νοεμβρίου 2020 11:24
Το Cyberpunk 2077 θα υποστηρίζει μεταφορά των saves στα PS5 και Xbox Series X | S

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυκλοφορία του Cyberpunk 2077 έχει ξεκινήσει, με μόλις εβδομάδα να απομένει περίπου μέχρι το μεγάλο ντεμπούτο του τίτλου. Έτσι, λοιπόν, η CD Projekt προετοιμάζει το έδαφος, αποκαλύπτοντας περισσότερες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι παίκτες. 

Συγκεκριμένα, ήδη έχει γνωστοποιηθεί πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει αρχικά μόνο για τα PS4, Xbox One και PC στις 10 Δεκεμβρίου, παρόλο που οι κονσόλες νέας γενιάς έχουν ήδη κάνει το ντεμπούτο τους. Ωστόσο, το στούντιο έχει διευκρινίσει πως ο τίτλος θα είναι από την πρώτη μέρα playable και στα Xbox Series X | S και στο PlayStation 5, χάρη στο Backwards Compatibility των κονσολών. 

Τώρα, η ομάδα έρχεται να τονίσει πως θα υποστηρίζονται κανονικά τα cross-gen saves. Αυτό σημαίνει πως αν κάποιος ξεκινήσει το παιχνίδι στο PS4 του και αγοράσει τον επόμενο καιρό το PS5, τότε θα μπορεί να συνεχίσει κανονικά το playthrough του χωρίς να χάσει την πρόοδό του. Ομοίως, αν κάποιος ξεκινήσει το ταξίδι στη Night City στο Xbox One θα μπορεί χωρίς κανένα εμπόδιο να συνεχίσει στο Xbox Series S ή το Xbox Series X του. 

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όπως μπορείτε να δείτε και από τους συνδέσμους στο παραπάνω tweet, η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και στις δυο πλατφόρμες. Ξεκινώντας με το Xbox, οι παίκτες δεν έχουν να κάνουν απολύτως τίποτα, εκτός από τα να συνδέσουν την κονσόλα στο Internet. Μέσω του Smart Delivery και των Cloud Saves του Xbox οικοσυστήματος, τα saves μεταφέρονται αυτόματα σε όποια κονσόλα συνδέεται ο λογαριασμός σας. 

Περνώντας τώρα στο PlayStation οικοσύστημα, η CD Projekt προτείνει τρεις εναλλακτικές. Η πρώτη είναι το ανέβασμα των saves στον διαθέσιμο χώρο του PlayStation Plus, η δεύτερη είναι η μεταφορά των δεδομένων από την μια κονσόλα στην άλλη μέσω δικτύου και τέλος υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς με εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο, όπως κάποιο USB Stick. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παραπάνω λεπτομέρειες αφορούν τις backwards compatible εκδόσεις. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα τι θα συμβαίνει όταν θα κυκλοφορήσουν οι κανονικές next-gen εκδόσεις του παιχνιδιού, ωστόσο η CD Projekt φαίνεται πως δεν έχει πρόθεση να αφήσει τους παίκτες στα κρύα του λουτρού.