O Andrew House μιλά για τα exclusives του PS4

Και την στρατηγική της Sony στον τομέα αυτό
27 Μαΐου 2015 15:59
O Andrew House μιλά για τα exclusives του PS4

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τόσο οι 1st party όσο και οι 3rd party κυκλοφορίες του PS4, κατά την ομιλία του CEO της Sony, Andrew House στην Electronics Investor Relations Day 2015. Καταρχάς, εξήγησε πόσο σημαντικό είναι για την Sony να δώσει στους 3rd party developers/ publishers προτεραιότητα για αυτή την περιόδο και την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για ανάπτυξη τίτλων στο PS4. Και αυτό γιατί το υπόλοιπο μισό του 2015 θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος όσων αφορά τις 1st party κυκλοφορίες που είναι ελάχιστες.

Ο House τόνισε ότι τα exclusives θεωρούνται πολύ σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής της Sony για το οικονομικό έτος 2015, δίνοντας ως παράδειγμα την κυκλοφορία του Uncharted 4. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο τίτλος της Naughty Dog έχει μεταφερθεί για το 2016, αν όμως η Sony το θεωρήσει σημαντική ενίσχυση για την τρέχουσα χρονιά τότε ενδέχεται να το δούμε πριν τις 31 Μαρτίου 2016, όπου λήγει το οικονομικό έτος 2015.

Εν συνεχεία, ο House ανέλυσε την στρατηγική της Sony στον τομέα του αποκλειστικού PS4 περιεχομένου λέγοντας ότι στηρίζεται σε τρεις αρχές. Σύμφωνα με την πρώτη, η Sony προσπαθεί αντί για exclusive τίτλους να κλείσει συμφωνίες με τους developers για exclusive περιεχόμενο και ειδικές λειτουργίες στις PS4 εκδόσεις των multiplatform παιχνιδιών. Επιπλέον, πολύ σημαντικές είναι και οι ήδη υπάρχουσες συνεργασίες και σχέσεις που έχει αναπτύξει η Sony με ορισμένους developers, όπως συνέβη με τη Bungie και την περίπτωση του Destiny.

Τελευταίοι στα πλάνα της Sony, είναι οι εξ' ολοκλήρου 3rd party αποκλειστικοί τίτλοι οι οποίοι όμως αυτή την περιόδο είναι ελάχιστοι -έφερε ως παράδειγμα το Street Fighter V- και με δεδομένα το μεγάλο κόστος ανάπτυξης και έκδοσης είναι και αρκετά δύσκολο να έρθουν σε συμφωνία με τους developers.

Tags: