Η Microsoft απαντά στα συγκριτικά των PS5 vs Xbox Series X

«Δουλεύουμε για να λυθούν τα προβλήματα»
27 Νοεμβρίου 2020 12:18
Η Microsoft απαντά στα συγκριτικά των PS5 vs Xbox Series X

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, μερικά από τα launch παιχνίδια των Xbox Series X και PS5 φαίνεται πως αντιμετωπίζουν προβλήματα στο Xbox Series X και γενικά αποδίδουν καλύτερα στο PlayStation 5.

Για την ιστορία, το ένα από τα modes του Devil May Cry 5 τρέχει καλύτερα στο PS5, ενώ οι αρχικές εκδόσεις του Assassin's Creed: Valhalla και του Dirt 5, ομοίως, έτρεχαν καλύτερα στην κονσόλα της Sony. Βέβαια, ο open-world τίτλος της Ubisoft έχει λάβει ήδη patch που βελτιώνει τα προβλήματα στο Xbox, ενώ αντίστοιχο patch έχει ανακοινωθεί και για το Dirt. Ωστόσο, τα απροσδόκητα αποτελέσματα των πρώτων συγκριτικών αναμφίβολα έχουν γεννήσει ερωτήματα.

Πως γίνεται το PS5 να αποδίδει καλύτερα από τη «δυνατότερη κονσόλα του κόσμου», όπως σημείωνε τόσους μήνες το marketing υλικό της Microsoft; Το The Verge ήρθε σε επικοινωνία με την εταιρία, σε ένα ρεπορτάζ που ρίχνει φως στην υπόθεση και προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό, ένας αντιπρόσωπος της Microsoft δήλωσε:

Γνωρίζουμε πως υπάρχουν προβλήματα απόδοσης σε λίγα από τα optimized παιχνίδια των Xbox Series X | S. Δουλεύουμε ενεργά με τους συνεργάτες μας για να εντοπίσουμε και επιλύσουμε αυτά τα θέματα και για να διασφαλίσουμε την βέλτιστη εμπειρία.

Καθώς ξεκινάμε μια νέα γενιά κονσολών, οι συνεργάτες μας μόλις τώρα ξύνουν την επιφάνεια όσων μπορούν να κάνουν οι next-gen κονσόλες. Είναι αναμενόμενο να υπάρξουν μικρές διορθώσεις bugs, καθώς μαθαίνουν πως να εκμεταλλεύονται πλήρως τη νέα μας πλατφόρμα. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη δουλειά με τους developers για να εξερευνήσουμε περαιτέρω τις δυνατότητες των Xbox Series X | S στο μέλλον.

Το ρεπορτάζ του μέσου αναφέρει πως οι developers είχαν τη δυνατότητα να καταχωρήσουν τα παιχνίδια τους για το Xbox Series X μόλις τον Ιούνιο, έπειτα από ένα update του Game Developers Kit (GDK) της Microsoft. Τονίζεται επίσης πως ο αριθμός των dev kits ήταν περιορισμένες και πολλές ομάδες έλαβαν με μεγάλη καθυστέρηση τα dev kits του Series X, ενώ είχαν εδώ και καιρό τα dev kits του PS5. Παράλληλα, ένας developer που ζήτησε να μείνει ανώνυμος, τόνισε ότι το νέο περιβάλλον ανάπτυξης της Microsoft είχε πολλά προβλήματα αρχικά, ακόμη και για απλά πράγματα, όπως η αλλαγή των προφίλ και η σύνδεση με το χειριστήριο.

Ο λόγος για αυτή την καθυστέρηση φαίνεται πως συνδέεται άμεσα με την αρχιτεκτονική της κονσόλας. Μιλώντας στο μέσο, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, δήλωσε:

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ξεκινήσαμε την κατασκευή λίγο αργότερα, γιατί περιμέναμε για κάποιες συγκεκριμένες AMD τεχνολογίες για το chip μας.

Ο Spencer πιθανότητα αναφέρεται στην RDNA 2 αρχιτεκτονική. Αν και το PS5 βασίζεται σε αυτή, η Microsoft είχε προβεί σε επίσημη ανακοίνωση μέσα από την ιστοσελίδα της, τονίζοντας πως τα Xbox Series X | S είναι οι μοναδικές κονσόλες που υποστηρίζουν ολόκληρο το φάσμα των RDNA 2 χαρακτηριστικών.

Για την ώρα δεν γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό το «πλήρες RDNA 2» ή που θα ωφελήσει. Η Microsoft δεν έχει εξηγήσει το λόγο που αποφάσισε να περιμένει για αυτή την τεχνολογία, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου, η εταιρία παραμένει αθόρυβα αισιόδοξη πως μεγαλύτερες και πιο προφανείς διαφορές απόδοσης θα εμφανιστούν υπέρ των Xbox κονσολών στο μέλλον.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα του μέσου πατώντας εδώ.