Σχεδόν ολόιδιο το Watch Dogs Legion στα PS5 και Xbox Series X

Συνεχίζονται τα συγκριτικά από το Digital Foundry
27 Νοεμβρίου 2020 10:51
Σχεδόν ολόιδιο το Watch Dogs Legion στα PS5 και Xbox Series X

Οι ειδήμονες του Digital Foundry συνεχίζουν τις συγκρίσεις διαφόρων multiplatform παιχνιδιών στα Xbox Series X και PlayStation 5. Έτσι, τη σκυτάλη παίρνει τώρα το Watch Dogs Legion, το οποίο φαίνεται πως είναι σχεδόν ολόιδιο στις δύο next-gen κονσόλες.

Αναλυτικότερα, ο open world τίτλος της Ubisoft δεν έχει performance ή quality mode, όπως έχουμε δει σε άλλα παιχνίδια. Αντιθέτως, η απόδοση είναι κλειδωμένη στα 30FPS με ray-tracing. Το PS5 και το Xbox Series X έχουν ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις, όπως προκύπτει μάλιστα και από μια διαρροή του κώδικα του παιχνιδιού. Τα γραφικά, λοιπόν, είναι σχεδόν ολόιδια με την εξαίρεση δύο bugs.

Από τη μία, το Xbox Series X φαίνεται πως έχει κάποιο bug που κάνει το Anisotropic Filtering να δείχνει ελαφρώς χειρότερο από την έκδοση του PS5. Από την άλλη, στο PS5 υπάρχει κάποιο bug στο ray-tracing που κάνει τις λακκούβες νερού να μη φαίνονται στις αντανακλάσεις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι τρέχει με δυναμική 4K ανάλυση, που σημαίνει μπορεί να κατέβει μέχρι και σε 1440p. Η απόδοση, ωστόσο, έμεινε πρακτικά κλειδωμένη στα 30FPS σε όλες τις κονσόλες, καθ' όλη τη διάρκεια των δοκιμών.

Ακολουθεί το αναλυτικό βίντεο του Digital Foundry που περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες πληροφορίες.