Το FIFA 21 στο PC μένει μια γενιά πίσω – Δε θα πάρει τα PS5 και Series X χαρακτηριστικά

Και η EA εξηγεί το λόγο
26 Νοεμβρίου 2020 09:46
Το FIFA 21 στο PC μένει μια γενιά πίσω – Δε θα πάρει τα PS5 και Series X χαρακτηριστικά

Φαίνεται πως οι PC gamers θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι να βιώσουν την επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του FIFA. Συγκεκριμένα, η EA γνωστοποίησε πως η PC έκδοση του FIFA 21 δε θα λάβει τα επόμενης γενιάς χαρακτηριστικά που θα έρθουν στο PlayStation 5 και Xbox Series X, αλλά και στο οικονομικότερο Xbox Series S. Αντιθέτως, θα συνεχίσει να βασίζεται στην έκδοση των PS4 και Xbox One.

Τώρα μάθαμε και το λόγο που συμβαίνει αυτό. Συγκεκριμένα, ο executive producer, Aaron McHardy, μιλώντας στο Eurogamer, τόνισε πως η EA πήρε αυτή την απόφαση για να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε:

Όταν αποφασίζαμε σε ποια γενιά θα βασιστεί η PC έκδοση του παιχνιδιού, εξετάσαμε τους fans μας και τις δυνατότητες που έχει το hardware τους.

Έχουμε αυτές τις πληροφορίες για να καταλάβουμε πόσο δυνατοί είναι υπολογιστές εκεί έξω στον κόσμο. Κοιτάζοντας, λοιπόν, τα δεδομένα αυτά, συνειδητοποιήσαμε πως για να τρέξει το next-gen παιχνίδι, οι ελάχιστες απαιτήσεις θα έφταναν σε ένα σημείο που θα άφηναν πολλούς παίκτες εκτός, χωρίς τη δυνατότητα να μπορούν να παίξουν το παιχνίδι.

Έτσι, κάναμε την επιλογή να κρατήσουμε την PC έκδοση του παιχνιδιού στην προηγούμενη γενιά, έτσι ώστε να μπορούμε να ανοίξουμε τις πόρτες για όλους, χωρίς να αποκλείσουμε κόσμο που θέλει να παίξει FIFA.

Για την ιστορία, οι ελάχιστες PC απαιτήσεις συστήματος του FIFA 21 διαμορφώνονται ως εξής:

  • Απαιτείται 64-bit επεξεργαστής και λειτουργικό σύστημα
  • OS: Windows 10 - 64-Bit
  • Processor: Intel Core i3-6100 @ 3.7GHz ή AMD Athlon X4 880K @4GHz
  • Memory: 8GB RAM
  • Graphics: NVIDIA GTX 660 2GB ή AMD Radeon HD 7850 2GB
  • Storage: 50 GB διαθέσιμου χώρου