Το αφεντικό του Xbox συγχαίρει το PlayStation για το DualSense

Νέες δηλώσεις από τον Phil Spencer
25 Νοεμβρίου 2020 17:55
Το αφεντικό του Xbox συγχαίρει το PlayStation για το DualSense

Το DualSense χειριστήριο του PS5 έχει αποσπάσει εξαιρετικές εντυπώσεις τόσο από τους κριτικούς, όσο και από τους gamers που κατάφεραν να αγοράσουν την κονσόλα. Στη λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί και ο Phil Spencer, επικεφαλής του Xbox. Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στο The Verge.

Στο πλαίσιο αυτό, o Phil έλαβε μια ερώτηση σχετικά με τα launch παιχνίδια των κονσολών και το ρόλο που παίζουν, ειδικότερα στην περίπτωση του Astro’s Playroom που παρουσιάζει τη νέα προηγμένη απτική ανάδραση του DualSense. Ο Phil ξεκίνησε επαινώντας τη δουλειά που έκανε η Sony, τονίζοντας ότι και το Xbox είναι ανοιχτό σε καινοτομίες και πάντα κοιτάζει τι θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των παικτών.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης, μεταφρασμένο στα ελληνικά.

Επευφημώ αυτό που έκαναν με το controller.

Νομίζω ότι όλοι μας στη βιομηχανία θα πρέπει να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο και τις καινοτομίες που φέρνουμε στο προσκήνιο. Είτε πρόκειται για τη διανομή των παιχνιδιών και το επιχειρηματικό μοντέλο, όπως το Game Pass, είτε για την τεχνολογία του controller, είτε όπως με την ιδέα του Wii πριν μερικό καιρό, η οποία είχε σαφώς αντίκτυπο σε εμάς όταν δημιουργήσαμε το Kinect και στη Sony αντίστοιχα με το Move.

Νομίζω πως όλοι πρέπει να εξετάζουμε, να μαθαίνουμε και να μεγαλώνουμε από αυτές τις καινοτομίες. Να λέμε, δηλαδή: "Εντάξει, τι πραγματικά πρόκειται να εδραιωθεί και να γίνει μέρος μιας πλατφόρμας που οι προγραμματιστές και οι παίκτες θα αναζητούν;" ή "Τι είναι πιο ‘κάθετο’ γύρω από ένα συγκεκριμένο σενάριο σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι hardware;" Προσπαθούμε να είμαστε πάντα ανοιχτοί σε αυτό και για οποιαδήποτε τεχνολογία, είτε πρόκειται για το χειριστήριο ή το VR ή οτιδήποτε άλλο...

Μπορείτε να διαβάσετε (και να ακούσετε) ολόκληρη τη συνέντευξη του Phil Spencer πατώντας εδώ.