Ισοπαλία για τα PS5 και Xbox Series X στο Call of Duty: Black Ops Cold War

Νέο συγκριτικό από το Digital Foundry
24 Νοεμβρίου 2020 10:12
Ισοπαλία για τα PS5 και Xbox Series X στο Call of Duty: Black Ops Cold War

To Call of Duty: Black Ops Cold War είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς και τώρα ο τίτλος βρέθηκε κάτω από το μικροσκόπιο του Digital Foundry, το οποίο σύγκρινε τις εκδόσεις των Xbox Series X και PS5. Αρχικά ο τίτλος έχει δύο modes, ένα των 60FPS που ενσωματώνει ray-tracing για τις σκιές και ένα 120FPS mode.

Σύμφωνα πάντα με το βίντεο του Digital Foundry, τα γραφικά είναι ολόιδια στις δύο πλατφόρμες. Ξεκινώντας με το Ray-Tracing Mode και οι δύο κονσόλες τρέχουν με δυναμική 4K ανάλυση που ανάλογα την δράση πέφτει μέχρι και στα 1800p. Η απόδοση είναι εξαιρετική και στις δύο κονσόλες, με τον στόχο των 60FPS να επιτυγχάνεται σχεδόν διαρκώς. Ωστόσο, η PS5 έκδοση έχει πτώσεις στις μεγάλες ‘setpiece’ στιγμές. Σε μια από αυτές παρατηρήθηκε πτώση στα 45FPS, ενώ το Xbox Series X δεν είχε κανένα θέμα τρέχοντας την ίδια σκηνή με 60FPS.

Περνώντας τώρα στο mode των 120FPS, η ανάλυση και στις δύο κονσόλες πέφτει κοντά στα 1200p με πτώσεις μέχρι και σε 1080p. Η απόδοση είναι και πάλι πολύ ικανοποιητική και κυμαίνεται πολύ κοντά στα 120FPS τις περισσότερες στιγμές. Το Digital Foundry παρατήρησε πως το 120Hz mode τρέχει ελαφρώς καλύτερα στο PS5, με λιγότερο έντονες πτώσεις, ειδικότερα σε μια σκηνή που παίκτης είναι σε ελικόπτερο.

Ωστόσο, το Xbox Series X ενσωματώνει VRR, ένα χαρακτηριστικό που έχουν οι περισσότερες 120Hz τηλεοράσεις και το οποίο λείπει από το PS5. Αυτό κάνει τις πτώσεις του framerate πρακτικά μη ορατές στο γυμνό μάτι στην Xbox έκδοση, ενώ στο PS5 ενδεχομένως κάποιος να παρατηρήσει τις πτώσεις στις πιο απαιτητικές σκηνές.

Τέλος, το Digital Foundry επαινεί την ενσωμάτωση των DualSense χαρακτηριστικών στην PS5 έκδοση. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό βίντεο μέσα από τον player που ακολουθεί.